Chefovi i njihovi recepti: Fritule od tahini paste s hummusom i kečapom cikle (recept Ante Rubića, šefa kuhinje konoba Era u Trogiru)
S bloga Rajnglice i lončići: Krostata s jagodama Sezona jagoda uvijek iznjedri poneki novi kolač s tim osvježavajućim voćem. Ovom prigodom odlučila sam se za Krostatu s jagodama.…
S bloga Rajnglice i lončići: Tjestenina s porilukom i šampinjonima Tjestenina i šampinjoni su dvije namirnice koje nas mogu nahraniti na milijun mali načina. Ne zahtijevaju dugu termičku obradu i…
S bloga Oblizeki: Jaja Benedikt na način Ivana Brezaka Brkana - recept iz iskustva Kako su čitatelji Oblizeka sa zanimanjem pratili priču, o jajima Benedikt zanimao ih je i Ivanov precizniji recept, jer mnogi…
S Julijanina bloga: Crvene marte Crvene marte Jutros je – na ulaznim vratima zgrade nasuprot naše – mršavi mladić nalijepio plakat. Učinio je to premda…
S bloga Rajnglice i lončići: Torta od krušaka i ricotte Torta od krušaka i ricotte SASTOJCI 5 bjelanjaka 200 g mljevenih lješnjaka 250 g šećera 50 g škrobnog brašna 1…
S bloga Rajnglice i lončići - Krostata sa šumskim voćem Krostate su moj omiljeni kolač, okus maslaca u prhkom tijestu neodoljivo me podsjeća na pitu od jabuka moje mame, koju,…
S bloga Rajnglice i lončići: Jedna od inačica tajlandske juhe - thai red curry soup Jedna od inačica tajlandske juhe, meni najdraža thai red curry soup, zasigurno će oduševiti ljubitelje tajlandske kuhinje i općenito, dalekoistočnih…
S Julijanina bloga: Priča o Ivandi Ivanda je bio posvema drukčiji od svojih rođaka. „Kao da nije naš“, komentirala su dotjerane tetke gledajući kako dječak budno…
S bloga Rajnglice i lončići: Torta s mangom - neodoljivi kremasti užitak Izuzetno volim mango, bilo kao sirovo voće ili u svim vrstama deserata. Iako sam na ovom blogu već objavila jedan…
S bloga Rajnglice i lončiči: Njoki s povrćem Lagano i brzo za pripremu: svakodnevno jelo koje se može pripremiti kao samostalno jelo ili prilog mesu. SASTOJCI 500 g…
S bloga Rajnglice i lončići: Toscanska piletina SASTOJCI 1 kg iskoštenog mesa zabatka ili filea izrezanog na odreske 2 žlice ulja 200 ml vrhnja za kuhanje 200…
S bloga Julijane Matanović: "Pišem pismo, tinta mi se proli…" Pišem pismo, tinta mi se proli… „Napiši pismo, napiši, olakšaj sebi,reci im što im imaš reći“, savjetovala me moja teta…