Održan 25. susret hrvatskih i slovenskih vjernika pri kapeli Blažene Djevice Marije na Šprincu, u župi Razkrižje, biskupija Murska Sobota

Održan 25. susret hrvatskih i slovenskih vjernika pri kapeli Blažene Djevice Marije na Šprincu, u župi Razkrižje, biskupija Murska Sobota

Na svetkovinu Uznesenja Marijina održan je 25. susret hrvatskih i slovenskih vjernika pri kapeli Blažene Djevice Marije na Šprincu, u župi Razkrižje, biskupija Murska Sobota. Vjernici hrvatske župe Sv. Marije Magdalene Štrigova u procesiji su s cvijećem, kroz Banfi, hodočastili do kapele na Šprincu, na hrvatsko-slovenkoj granici, dok su slovenski vjernici do kapele hodočastili u procesiji iz mjesta Veščica.
Svetu misu, zajedno sa štrigovskim župnikom dr. Kristijanom Kuharom i vjernicima međimurskih i prekmurskih župa predvodio je mons. Franc Režonja, razkriški župnik i biskupski vikar za manjine soboške biskupije. 
Susret u organizaciji Turističkog narodopisnog društva Razkrižje, općina Razkrižje i Štrigova te župa Razkrižje i Štrigova nastavljen je druženjem i kulturnim programom na "točki prijateljstva". Prijašnji susreti bili su prilika da se vjernici okupe prigodom dana otvorene slovensko-hrvatske granice, a ove godine po prvi puta otkako je Hrvatska u schengenskom prostoru.
Na kraju misnog slavlja vjernicima su se obratili načelnik Općine Razkrižje, Stanko Ivanušič te štrigovski načelnik, Stanislav Rebernik koji su zahvalili svima na dolasku te naglasili jako dobru suradnju i prijateljstvo među općinama te vjernicima sa obje strane granice.
Župa Štrigova
Fotografije: Matej Ščavničar

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.