Svečano dodijeljene nagrade osvajačima trofeja na 8. Natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske

Svečano dodijeljene nagrade osvajačima trofeja na 8. Natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske

U Hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama održana je svečanost dodijele nagrada osvajačima trofeja na nedavno održanom 8. Natjecanju  vatrogasaca Republike Hrvatske, na kojem je Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina osvojila prvo mjesto.

Natjecanju, koje je održano 26. rujna ove godine na stadionu Sloboda  u Varaždinu, prisustvovalo je 203 odjeljenja, bilo je angažirano 120 vatrogasnih sudaca, 25 članova tehničke službe i 15-ak članova administrativnog osoblja. Svečanosti dodjele nagrada prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović te Ivica Labaš, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina. U ženskoj A  kategoriji treće mjesto je osvojila ekipa DVD-a Varaždinske Toplice, dok je ekipa DVD-a Leskovec osvojila šesto mjesto u ženskoj B kategoriji. Javna vatrogasna postrojba  Grada Varaždina je osvajanjem prvog mjesta među profesionalnim B postrojbama izborila nastup na 17. Međunarodnom natjecanju vatrogasaca i 23. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži  popularno zvanoj Vatrogasnoj olimpijadi koja će se održati u Celju u srpnju slijedeće godine.

Sve prisutne je na početku svečanosti pozdravio predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović istaknuvši kako je proteklo natjecanje prošlo u najboljem redu te je spomenuo kako su vatrogasna natjecanja neizostavan dio osposobljavanja vatrogasaca za provedbu vatrogasne djelatnosti. Čestitavši svima na sudjelovanju, ali i organizaciji natjecanja župan Stričak je rekao kako mu je posebno drago da se natjecanje ove godine održalo u Varaždinu- kolijevci hrvatskog vatrogastva.

Pokazali smo se kao dobri i gostoljubivi domaćini, a osim što su vatrogaskinje i vatrogasci pokazali svoje vještine i spremnost, natjecanje je bila prilika i za promociju Varaždina i Varaždinske županije. Dobro sam upoznat s vatrogasnim sustavom i vatrogasnom problematikom te želim naglasiti kako Županija konstantno ulaže u vatrogastvo te će tako biti i dalje. Čestitam našim ekipama na rezultatima, ponosimo se našim vatrogaskinjama i vatrogascima te im želimo što više dobrih rezultata na natjecanjima, a što manje intervencija – istaknuo je župan.

Čestitke i pohvale je uputila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković posebno spomenuvši ženske ekipe sa područja svog grada.

-  Vatrogastvo na topličkom području ima jako dugu tradiciju, a Grad Varaždinske Toplice brine o tome da vatrogasci budu dobro opremljeni jer nam je svima cilj da vatrogasci što bolje i uspješnije savladavaju sve  sve zadatke i probleme koji su vezani uz zaštitu građana i njihovu imovinu – zaključila je Dragica Ratković

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.