Objavljeni rezultati istraživanja čitateljskih navika za Novi Marof i Breznički Hum

Objavljeni rezultati istraživanja čitateljskih navika za Novi Marof i Breznički Hum

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof objavila je rezultate istraživanja provedenog u sklopu projekta "Čitanje na kotačima". Istraživanje, koje se odnosi na područje djelovanja novomarofske knjižnice, dijeli se na 3 dijela:
- Istraživanje interesa članova Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof
- Istraživanje čitalačkih navika na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum
- Teritorijalna pokrivenost čitateljima Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum.

Istraživanjem su dobiveni rezultati o teritorijalnoj dostupnosti knjige stanovnicima grada i općine, mišljenja korisnika o kvaliteti, potrebama i korištenju usluga pokretne knjižnice, što će knjižnici i partnerima projekta poslužiti kao temelj za odlučivanje, strateško planiranje, eventualne dorade, izmjene i nadogradnju bibliobusne službe u budućnosti. Rezultate istraživanja možete preuzeti na sljedećoj poveznici: https://www.gknm.hr/rezultati-istrazivanja-citateljskih-navika/  

Da podsjetimo, svrha projekta "Čitanje na kotačima" je osigurati društvenu uključivost, čitalačke kompetencije i kompetencije pisanja za ranjive skupine u naseljima Općine Breznički Hum i Grada Novog Marofa u kojima je pristup knjizi otežan. Projektne aktivnosti uključuju nabavu i rad pokretne knjižnice te provedbu čitalačkih programa i čitalačkih promocijskih aktivnosti kojima nastojimo pridonijeti razvoju čitalačkih navika i čitalačkoj pismenosti različitih dobnih skupina stanovništva, kao i ranjivih skupina. Ovim putem Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof zahvaljuje svima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i sudjelovali u anketi. Njihovi su prijedlozi uzeti u obzir te će biti upotrijebljeni za poboljšanje usluga, pogotovo djelovanje pokretne knjižnice koja je nedavno počela s radom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.