Projekt „Čitanje na kotačima” uz Dan zahvalnosti RH na Grebengradu predstavljen hrvatskim braniteljima

Projekt „Čitanje na kotačima” uz Dan zahvalnosti RH na Grebengradu predstavljen hrvatskim braniteljima

Krajem prošloga tjedna upriličeno je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO „Oluja“ na području planinarskog doma na Grebengradu, u sklopu kojeg je sudjelovala i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof predstavivši projekt „Čitanje na kotačima”.
Ovu su manifestaciju zajedno organizirali varaždinska Udruga specijalne jedinice policije „Roda” i Planinarsko društvo „Grebengrad”, a događaju su bili nazočni djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof . Okupljenim su hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te pripadnicima SJP „Roda” predstavili jedinstveni bibliobus kojim ova knjižnica nastoji građanima i žiteljima širega novomarofskog kraja približiti knjigu kao sredstvo učenja i komunikacije među ljudima.

Tako su uz dostojanstveno prisjećanje i odavanje počasti svim braniteljima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske tijekom Domovinskog rata ravnateljici novomarofske knjižnice Lidiji Zečević na sudjelovanju u ovoj manifestaciji i na zalaganju da knjiga iz bibliobusa obuhvati i populaciju hrvatskih branitelja, zahvalili varaždinski župan Anđelko Stričak, predsjednik Udruge „Roda” Dražen Vitez i tajnik udruge Ivo Loborec.

Podsjećamo, projekt „Čitanje na kotačima“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se na području Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. Nakon službenog završetka projekta, 16. rujna, bibliobus će i dalje voziti planiranom i proširenom rutom, kako bi se kniiga što više približila ruralnim područjima na kojima knjiga nije dostupna.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.