Novomarofski bibliobus krenuo s vožnjom

Novomarofski bibliobus krenuo s vožnjom

Bibliobus Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof započeo je vožnju po svojoj tjednoj ruti. Tako je 30 sati tjedno, na 8 stajališta dnevno (izuzev petka – 9 stajališta) kombi dostupan mještanima izoliranih područja s Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum. U bibliobusu su korisnicima na raspolaganju knjižničarka Katja i vozač Stjepan.
Bibliobusom će se povećati dostupnost knjiga i čitalačkih programa ranjivim i teritorijalno izoliranim osobama, a nabavljen je u sklopu projekta „Čitanje na kotačima“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ruta od ponedjeljka do četvrtka ide kroz područja Grada Novog Marofa - naselja Možđenec, Sudovec, Ključ, Orehovec, Oštrice, Presečno, od Remetinca pa kroz Belski dol do Podruta i natrag prema Novom Marofu kroz Jelenšćak, Makojišće Donje, Topličicu i Madžarevo. Petkom, pak, kombi ide kroz naselja u sastavu Općine Breznički Hum: Butkovec, Kršćenovec, Šćepanje, Radešić i Paku te natrag do knjižnice u Marofu. Stanice bibliobusa se pretežito nalaze u blizini škola, vrtića i društvenih domova, a ponegdje i u blizini autobusnih stajališta.

Za sve detalje kao i za satnicu vožnje pokretne knjižnice zainteresirani se mogu informirati na službenim stranicama knjižnice, pultu knjižnice i webu projekta citanjenakotacima.com.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.