Spinalni centar Specijalne bolnice Varaždinske Toplice bit će dovršen do kraja rujna, a obišli ga župan Stričak i saborski zastupnici

Spinalni centar Specijalne bolnice Varaždinske Toplice bit će dovršen do kraja rujna, a obišli ga župan Stričak i saborski zastupnici

Župan Anđelko Stričak sa suradnicima te ravnatelj Specijalne bolnice  za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denis Kovačić, dr. med. s predstavnicima Ministarstva zdravstva te ravnateljima zdravstvenih ustanova s područja Varaždinske županije danas su obišli gradilište Nacionalnog rehabilitacijskog centra za bolesti kralježnice u izgradnji kako bi se uvjerili u tijek i stanje radova, nakon što je Hrvatski sabor investitoru odobrio dodatnih 15 milijuna kuna zbog poskupljenja radova.

Izgradnja objekta trebala bi završiti do rujna odnosno listopada, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, a opremanje do kraja godine odnosno do kraja ožujka sljedeće godine, kada je i rok za useljenje i početak rada spinalnog centra. Kapacitet  nacionalnog rehabilitacijskog centra  biti će 75 kreveta (+ 5 kreveta u sklopu dnevne bolnice) koji odgovara trenutnim i budućim potrebama za moderan pristup i sveobuhvatnu pomoć za pacijente sa teškim spinalnim oštećenjima i bolestima koji dolaze iz svih dijelova Republike Hrvatske.

Novi centar građen je kaskadno prema konfiguraciji terena te je ukupne kvadrature od 6.721,26 m2 raspoređenih na 5 etaža. Uz visokokvalitetno uređene prostore poliklinike, stacionara, dnevne bolnice te terapijske prostore sa sofisticiranom opremom, a koji su prvenstveno namijenjeni za osobe s bolestima i oštećenjima kralježnične moždine, u centru će biti smještena i nova praonica bolnice te bolnička mrtvačnica. 

Ukupna vrijednost projekta u fazi ugovaranja radova: 112.775.377,15 HRK (od toga 83.000.000,00 HRK iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020, 24.094.150,65 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske putem Ministarstva zdravstva te 5.681.226,50 HRK vlastitih sredstava. 

IZJAVA UŽIVO https://www.facebook.com/www.hia.com.hr/?ref=pages_you_mana

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.