Održan radni sastanak ministrice turizma i sporta prof. dr.sc. Nikoline Brnjac i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka

Održan radni sastanak ministrice turizma i sporta prof. dr.sc. Nikoline Brnjac i župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka

Nakon otvorenja Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever, ministrica turizma i sporta u Vladi Republike Hrvatske dr.sc. Nikolina Brnjac održala je kraći radni sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, zamjenicom župana Silvijom Zagorec, pročelnikom Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutinom Vincekom, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslavom Huđekom, Darkom Majhenom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Goranom Mališem, direktorom Turističke zajednice Varaždinske županije.

Župan je naznačio važnost razvoja i daljnjeg ulaganja u turizam na našem području.

Ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac upoznali smo s Planom razvoja Varaždinske županije u kojem su navedeni svi bitni projekti za Varaždinsku županiju tj. investicije pa tako i one vezane za područje turizma i sporta. Od Gaveznice, Gomile, Arboretuma Opeke, Centra Pavlina i sličnih koji će zasigurno doprinjeti atraktivnosti ovog područja. Ministricu smo informirali i o aktivnostima gradova Varaždinske Toplice i Ludbreg po pitanju daljnjeg razvoja turizma, odnosno podizanju kvalitete turističkog smještaja i sadržaja. Kad tome pridodamo najvišu planinu na sjeveru Hrvatske Ivanščicu, te “Europsku Amazonu” tj. rijeku Dravu uviđamo turistički potencijal županije. Stoga, očekujemo da i ove godini oborimo rekordne turističke brojke prošle godine - naglasio je župan.

Ministrica Brnjac izrazila je zadovoljstvo sastankom.- Varaždinska županija ima izvrstan potencijal za daljnji razvoj turizma i zato me vesele svi projekti koji se provode na ovom području, a koji doprinose našem strateškom cilju - razvoju cjelogodišnjeg turizma.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.