Songkillersi predstavili novi singl „Teži slučaj“

Zagrebački "hitmakeri", grupa Songkillers predstavljaju novi singl „Teži slučaj“. Uz radiofoničnu melodiju Predraga Martinjaka odlično se uklopio tekst koji zajednički potpisuju Martinjak i Željko Banić, a prepoznatljiv Banetov vokal zaokružio je cijelu priču.
Tijekom više od dvadeset godina uspješne karijere Songkillersi su stekli mnoštvo fanova i status najvećeg hrvatskog funk benda. Iza njih stoji šest studijskih albuma, mnoštvo singlova, velikih glazbenih suradnji i još uvijek stvaraju nove pjesme i najbolje zvuče kad pjevaju o ljubavi.
 
"Novi singl izabran je između tri nove pjesme nastale tijekom proteklih godinu dana u suradnji s Predragom Martinjakom i sve 3 su cca četvrtina materijala napravljenog u njegovom studiju u tom periodu. Zašto baš pjesma "Teži Slučaj"? Rekao bih, prvenstveno zato što ju je bilo najlakše za završiti, za razliku od preostale dvije koje zahtijevaju još neke sitne aranžmanske zahvate pa da se već ionako dugi vremenski period od zadnjeg singla ne bi još više produljio. Pjesma je spoj nekoliko tradicionalnih glazbenih žanrova kao što su blues, soul, rock pa čak i gospel u jednom dijelu pjesme. Tematika je, kao što i sam naslov kaže, težak slučaj. Nije se bilo teško poistovjetiti s pjesmom kad si i sam po prirodi težak (smijeh) a i često sam od raznih ljudi bivao okarakteriziran kao osoba težeg karaktera. Osobno sam mišljenja kako je bolje imati i težak karakter nego biti bez karaktera. Ne znam što očekivati od pjesme, pričekajmo feedback. Ono što sigurno znam je da fanovi mogu očekivati sljedeći singl već u rujnu s obzirom na dvije preostale pjesme, a nije isključeno da će se pojaviti i neka potpuno nova..." - izjavio je frontman Songkillersa, Željko Banić Baneuoči izlaska pjesme.

Spot za pjesmu režirao je Hrvoje Banić iz izoom produkcije, a tematika pjesme Teži slučaj najbolje se dala opisati tako da nas Bane pusti u svoj dnevni boravak.  

 Brojni ljetni nastupi koji ih očekuju bit će idealna prilika da „Teži slučaj“ predstave publici uživo te vjerujemo da će ubrzo dobiti status hita kao i pjesme „Malo toga ostaje“, „Medena“, „Mislima“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena“, „Ni'ko kao ti“, „Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Sreća“, „Sve si uzela“, „Tako volim što te znam“, „Ti i ja“, „Dio mene“, „Nisi tu“....
Prvi susret s publikom zakazan je za 17. svibnja kada Songkillersi nastupaju na trećem rođendanu Fabrique Puba u Splitu. Više o događaju pronađite na Facebook eventu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.