„Iz sveg klasa“, zbirka tradicionalnih slavonskih pjesama u modernim aranžmanima Akvarela predstavljena u Novoj ploči

Otvoriti škrinju s blagom i njezin sadržaj prigrliti i zaštiti objema rukama već je velika stvar, a uraditi to na sebi svojstven način kao nitko do sada zaista je jedinstveno i iznimno značajno. Upravo su to učinili članovi a capella sastava Akvarel iz Osijeka koji su ne samo obradili tradicionalne slavonske pjesme, nego slušateljima predočili jedan nevjerojatan duh pjesama koji do sada nikada nije predstavljen. Barem ne na ovakav način, samo s vokalima koji su i u ulozi instrumenata, odnosno ritam sekcije i basa.

Album "Iz sveg klasa", digitalno objavljen za Croatia Records krajem prošle godine, a od nedavno i u prodaji, službeno je predstavljen u Caffe baru & Music shopu "Nova ploča" gdje su se okupili prijatelji i poznanici te mediji, a o njemu su govorili producent Olja Dešić, članica Akvarela Nera Mamić i urednik izdanja Nikola Knežević. Osim Nere, promociji je prisustvovalo još dvoje članova, Dora Vestić i Alan Marinić.

"Taj koncept je došao izravno iz njihovog srca te smo ga pretočili u nešto drugačije i po našem guštu. Nismo se htjeli držati originala, nego je riječ o jazz izvedbi kroz moderno a capella pjevanje s beat boxom i basom. Došlo je u konačnici do modernog proizvoda koji danas može, po mojem skromnom mišljenju, parirati svjetskim a capella proizvodima. Pjevaju sve bolje i bolje, a sada imamo i Slavoniju predstavljenu na jedan novi način", rekao je producent Olja Dešić.
"Lijepi je osjećaj imati ispred sebe nosač zvuka, tako da jako puno znači za sve nas. Iznimna mi je čast što sam bila glavni vokal na najavnom singlu 'Škripi đeram' koji je odjeknuo najviše. Sretna sam i ponosna", kaže Nera.

Deset pjesama, deset reprezentativnih glazbenih primjera slavonske ravnice, zlatnoga klasa i bogate tradicije uz sjajno likovno oblikovanja Marija Majkića koje prati fotografije priznatog umjetnika Damira Rajle. Sve to na jednom mjestu, drugom studijskom albumu Akvarela pod nazivom "Iz sveg klasa" koji je u prodaji po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa. Nakon Zagreba slijedi i domaćinsko predstavljanje CD-a u Caffe baru Peppermint u Osijeku, 6. travnja s početkom u 11 sati.

Foto: Goran Berović

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.