Novi album Olivera Jakovčeva Berekina „Reci mi, more moje“

Nakon što se početkom godine vratio na scenu pjesmom "Reci mi, more moje" te oduševio publiku Splitskog festivala "Malim brankama", Oliver Jakovčev Berekin predstavlja novi album "Reci mi, more moje". Ovaj je album kulminacija njegovog osobnog i glazbenog putovanja, koje je bilo obilježeno raskidom s bivšom grupom, potragom za novim identitetom i konačnim prihvaćanjem vlastitog glazbenog stila.

Priča iza albuma koji je dugo čekao svoj izlazak
"Dugo se godina kovao ovaj album... predugo", priznaje Oliver Jakovčev Berekin, osvrćući se na godine nakon razlaza s bivšom grupom kada jednostavno zbog zasićenja nije htio izvoditi stare pjesme snimljene pod etiketom Berekina. Unatoč pokušajima da u vokalnom smislu zvuči drugačije, Berekin je, kako sam kaže, "bježao od sebe" i svoje prepoznatljive boje  glasa.

Međutim, pandemija i smrt Olivera Dragojevića, njegovog glazbenog uzora, potaknuli su ga da se vrati glazbi kroz program "Oliver pjeva Olivera", na koji ga je nagovorio prijatelj. Tijekom tih koncerata publika je sve češće tražila pjesme starih Berekina, što ga je natjeralo da preispita svoj stav. "Jasno je da te iste pjesme također pjeva Oliver, tj. ja, i počeo sam ih uvrštavati u program sve više, što se pokazalo kao ispravan put jer nigdje nije bilo laži... Oliver pjeva i jedno i drugo. Pokazalo se naime, ispravnim da kompletiram i jedan i drugi program.  Tako sam zaključio da je vrijeme da prestanem bježati od samog sebe i krenem putem na kojem sam bio godinama. Danas kad odradim program Berekina svi komentiraju da su se vratili Berekini... a zapravo nisu, vratio sam se samo ja. Stasom i glasom", pojašnjava Oliver.

Osvojit će sve ljubitelje dalmatinske glazbe
Album "Reci mi, more moje" nastao je kao kompilacija novih i ranije izdanih pjesama. Osim naslovne pjesme albuma koja je oduševila publiku, album uključuje reizdanje nekih stariji pjesama među kojima je i pjesma posvećena Anti Grgantovu - dobrom duhu Berekina i članu početne postave tria Berekin. Posebno mjesto na albumu zauzima i pjesma "Male branke", koja je predstavljena na ovogodišnjem Splitskom festivalu i koja je u kratkom vremenu postala hit. Uz povratak korijenima i pomirenje s prošlošću, album donosi i nove suradnje, poput one s Elvisom Stanićem.

Oliver Jakovčev Berekin kroz "Reci mi, more moje" pokazuje da je unatoč svim izazovima, glazba njegova istinska ljubav, a Dalmacija njegova vječna inspiracija. Album je  dostupan u Scardoninom webshopu i na svim digitalnim platformama i očekuje se da će brzo pronaći svoje mjesto među ljubiteljima dalmatinske glazbe.

Foto: Vlatko Žurić Dado

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.