M. P. Thompson i Hrvatske Ruže predstavljaju novi domoljubni hit “Ako ne znaš šta je bilo”

Najpopularniji hrvatski glazbenik, Marko Perković Thompson i grupa Hrvatske Ruže predstavljaju novu pjesmu "Ako ne znaš šta je bilo", apsolutni domoljubni hit čiji je videospot u samo nekoliko minuta od objave pregledan više tisuća puta dok su slušatelji oduševljeno komentirali kako se ovakva pjesma dugo čekala.

Glazbu pjesme potpisuje M. P. Thompson, a za tekst je zaslužan poznati autor bezbrojnih hitova, Neno Ninčević. Svim hrvatskim simbolima snage i otpora još jednom su odali počast i podsjetili na važnost ljubavi prema svojoj domovini.

"Ako ne znaš šta je bilo" nosi snažnu domoljubnu poruku što je i tematski prikazano u emotivnom videospotu. Izmjenjuju se kadrovi iz Vukovara, grada heroja, te kanjona Čikole, mjesta gdje je sve počelo. Simboli prikazani u spotu, uključujući djevojke iz Vukovara koje se pojavljuju i na Memorijalnom groblju u Vukovaru, nose veliki emocionalni podsjetnik na teška vremena. 

Režiju videospota potpisuje Marko Zeljković Zelja, koji je uspio spojiti povijesne
prizore s modernim slikama, stvarajući pritom vizualno dojmljiv prikaz pjesme. Publika je, bez sumnje, prepoznala tu vrijednost i pokazala koliko je zapravo dugo iščekivala ovaj singl, što je evidentno u brojnim pohvalama i pozitivnim reakcijama. 

Marko Perković Thompson je najpopularniji i najtiražniji hrvatski izvođač, a o njegovoj bogatoj karijeri svjedoče nebrojeni hitovi objavljeni na nekima od najprodavanijih domaćih izdanja u novijoj povijesti. Svaki njegov novi projekt potvrđuje popularnost koja nadilazi granice Hrvatske, a tijekom godina postao jedan od simbola Lijepe naše. 


Autor stihova nove pjesme, Neno Ninčević okupio je talentirane glazbenike Karla Dogana, Antonia Maričevića, Maria Salvadora i Tonija Rajnovića i stvorio grupu Hrvatske Ruže. Sastav je nastao iz duboke ljubavi prema domovini i želje za promicanjem hrvatske kulture i tradicije kroz glazbu. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.