Splitski glazbenici u suradnji s Lidijom Bačić Lille: Sve samo ne „Tišina“

Dvojica članova legendarne grupe Daleka obala, Zoran Ukić i Jadran Vušković, udružili su snage s popularnom pjevačicom Lidijom Bačić Lille i Deanom Dvornikom kako bi stvorili jedinstveni singl "Tišina", koji predstavlja zanimljiv spoj talenta i dugogodišnjeg prijateljstva među umjetnicima. 

"Tišina" je pjesma koja odiše splitskim đirom, donoseći svjež zvuk dobro poznate splitske ekipe. Kreirana je nakon što su glazbenici već izgradili svoje impresivne karijere, a u projekt se uključila i posebna gošća - Lidija Bačić Lille. Pjesma se bavi temom ljubavi koja je nestala, ostavljajući za sobom tišinu, što je savršeno prikazano u odličnom tekstu koji potpisuje Zoran Ševerdija. Jedan od najistaknutijih elemenata ovog singla upravo je vokalna sinergija između Deana i Lidije u kojoj se savršeno nadopunjuju njihovi glasovi, stvarajući jednu emotivnu i snažnu izvedbu.

"Deana Dvornika znamo cijeli život, prijatelji smo, ali smo se prvenstveno odlučili na suradnju s njim jer je odličan pjevač i basist. Ja sviram bubanj, Jadran gitaru, pa nam je trebao pjevač i basist te smo u Deanu dobili oboje. Nije bilo dileme s kim nastaviti suradnju", rekao je Zoran Ukić.

Snimanje pjesme i videospota se odvijalo u Croatia Records Studiju, gdje je surađivao tim iskusnih profesionalaca. Dean Dvornik, koji je uz pjevanje zadužen za bas gitaru i klavijature, te Zoran Ukić na bubnjevima i Jadran Vušković na gitari, čine glazbenu okosnicu ove pjesme. Produkciju su vodili Dean Dvornik i Mauro Širol, dok je za mastering bio zadužen Goran Martinac.

"Sve pjesme koje snimam su mi drage, ali ova 'Tišina' je nešto posebno. Ugodno sam iznenađen snimanjem pjesme u Croatia Recordsu, napravili smo dobar posao sa suradnjom s Lidijom koja je izvanredno otpjevala ovaj duet", izjavio je Dean Dvornik. 

Pjesma "Tišina" predstavlja izvanredan spoj glazbenih talenata i prijateljstva, donoseći slušateljima emotivnu priču o izgubljenoj ljubavi. S obzirom na pozitivne reakcije publike, sigurno je da će "Tišina" glasno odjeknuti. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.