Upoznajte Tončija i njegovu „Bandu turizma”

Banda turizma je crossover funk / rock kolektiv koji je oko sebe okupio Tonči. Tonči je glazbenik koji je, nakon što je dobio otkaz u bendu koji svira gaže na hotelskim terasama, okupio najbolje glazbenike s područja Dalmacije koji primarno sviraju u bendovima za vjenčanja, gradskoj glazbi, big bandu i puhačkom orkestru. S obzirom na različite glazbene utjecaje članova kolektiva koji sežu od Dražena Zečića, Tower of Powera do Pantere, Banda turizma je svoj zvuk definirala kao Dalmatian Funk.

Njihov prvi singl je istoimena pjesma “Banda turizma” kojom iskazuju ljubav prema konzumentima najprofitabilnije gospodarske grane u Hrvatskoj. Pjesma, kao i cijeli nadolazeći album, snimljeni su uživo u studiju Lemon Production Srđana Sekulovića Skansija, brass je snimljen u Funhouse studiju Berka Muratovića, a vokali i dodatna snimanja u Greenwood Studiju kod Antonina Šimića.
 
Banda turizma izražava ljubav prema turistima, a još više prema njihovom novčaniku, no u pjesmi je naglasak stavljen na životnu priča Tončija koji mukotrpno radi tri posla kako bi si mogao priuštiti novi kat na kući.

“Zbog nestabilnih vremenskih prilika, morali smo otkazati dogovoreno snimanje spota. Kako nismo htjeli ići samo s audio snimkom, uhvatili smo posljednji sunčani dan i u pauzi od posla snimili smo jednu uobičajnu marendu u mom dvorištu. S obzirom da je spot koštao 10 eura (morao sam kupiti nešto pršuta) odlučili smo ipak da je kvalitetom više Lyric Video. No, da bi Lyric video bio potpun, morali smo prevesti cijelu pjesmu na češki jezik kako bi naši gosti razumjeli o čemu pričamo.” – rekao je Tonči.

Njihov album “Spašavanje turista u japankama na Biokovu” izaći će, ove jeseni, pod etiketom Menarta na Svjetski dan turizma - 27.09.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.