Predstavljena službena himna HNS-a „Najbolja kad je najteže“

Dva tjedna uoči početka UEFA Eura 2024., Hrvatski nogometni savez predstavio je novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije "Najbolja kad je najteže" sa spotom u kojem se pojavljuju najveće zvijezde Vatrenih, počevši od kapetana Luke Modrića.

U spektakularnom videu koji započinje i završava kadrom izbornika Zlatka Dalića, aktualni i proslavljeni reprezentativci ponosno pokazuju svoje medalje, ali i prekrasne krajeve Hrvatske iz kojih dolaze. Spektakularni prizori iz svih dijelova "Lijepe Naše" i kadrovi Modrića, Gvardiola, Perišića, Kovačića, Mandžukića, Pašalića, Livakovića, Petkovića, Ćorluke, Kramarića, Vide, Olića, Vrsaljka, Subašića, Asanovića, kao i nezaboravni trenuci ispred egipatskih piramida izmjenjuju se s nastupom izvođača službene himne, Tihe Orlića i Opće Opasnosti.

Autor teksta i glazbe te jedan od izvođača službene himne reprezentacije, Tiho Orlić, zahvalio je svima na sjajnoj suradnji: "Hvala Općoj Opasnosti i dečkima iz mog benda na izvrsnoj suradnji. Zaista mislim da imamo pravu, emotivnu navijačku himnu kojom ćemo glasno bodriti naše dečke na predstojećem prvenstvu. Potrudili smo se i oko pjesme i oko spota i mi smo zadovoljni rezultatom, a nadam se da će biti i nogometaši i navijači. U spot smo uključili i bivše i sadašnje Vatrene, snimali smo po cijeloj Hrvatskoj, zatim u Kairu te u Madridu gdje smo posjetili Luku Modrića. Na projektu smo počeli raditi još početkom godine stoga sam izuzetno sretan što danas napokon predstavljamo našu himnu."

Pero Galić, pjevač Opće Opasnosti, dotaknuo se i poruke koja se krije iza stihova nove himne: "Poruka pjesme 'Najbolja kad je najteže' naglašava međusobno zajedništvo, ljubav i zajednički put naše reprezentacije još od onog prvog gola Aljoše Asanovića 1990. pa sve do danas. Danas smo predstavili i knjižicu na 44 stranice koja fotografijama i stripom prati spot i pjesmu i na to smo također izuzetno ponosni. Želimo dodatno povezati igrače i navijače i isticati ono što nam je zajedničko - strast prema nogometu. A znamo da nogomet ima tu moć da nas sve ujedinjuje."

U sklopu predstavljanja službene himne Vatrenih napravljena je i prigodna knjižica na 44 stranice s CD-om na kojem se nalazi nova himna zajedno s nekim od najvećih hitova Tihe Orlića i Opće Opasnosti koja će se uskoro naći u službenoj prodaji.

Foto: Kristijan Lukačin

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.