Boris Oštrić i Vokalisti Salone oduševljavaju novim duetom „Pusti meni more“

Boris Oštrić autor je bezvremenskih dalmatinskih hitova. Među njima se ističu "Ribari" Vinka Coce, trogirskog tenora koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi, "Kapetane, tribali bi doma" kojom Tomislav Bralić i klapa Intrade završavaju svoje koncerte, "More sinje" u izvedbi Mladena Grdovića... Sjajan splitski autor i izvođač s čiovskom adresom taj je niz sada proširio pjesmom u suradnji s Vokalistima Salone naziva "Pusti meni more" koju će predstaviti na nadolazećem CMC festivalu.
 Motivi koji kucaju u srcu dalmatinske glazbe
Stihove i glazbu pjesme "Pusti meni more" potpisuje sam Boris Oštrić, dok je za aranžman zaslužan Dado Marušić.  "Moji klasični motivi – more i ljubav – prisutni su i u ovoj pjesmi", rekao je Boris. Dodao je da su Dalmacija i Hajduk bili dio njegove inspiracije: "Inspirirala me Dalmcija, ali i Hajduk. Ja sam ipak dijete Splita.  Možda ga nigdje nisam izričito spomenuo, ali nekako smo ga provukli kao neizrečeni motiv kroz pjesmu i u spotu. Tako sam rođen i tako će umrijeti." Vokaliste Salone pjesma je osvojila na prvu te se odmah pristali na suradnju.

Iskren dječji osmijeh obogatio spot 
Redatelj spota, Ladislav Radić, uspio je prenijeti dalmatinski melos i motive pjesme kroz autentične kadrove snimljene na predivnim lokacijama Segeta Donjeg, Okruga Donjeg te Vranjica. Nasmiješena dječja lica slažu se redatelj i izvođači, najljepši su ures cijeloga spota.

Uskoro u Vodicama
Boris Oštirć posebno se zahvalio sumještanima koji su sudjelovali u snimanju spota, ističući kako su djeca iz lokalne zajednice donijela posebnu toplinu i autentičnost projektu. Pjesma i spot, isprepleteni motivima ljubavi prema moru i lokalnoj zajednici, postali su dalmatinska glazbena priča koja će sigurno dirnuti mnoge. S Vokalistima Salone jedva ju čeka predstaviti pjesmu na CMC festivalu u Vodicama.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.