Počela velika turneja koja stiže i u Južnu Ameriku: Bend Jelusick u rasprodanoj Tvornici kulture žestokom svirkom ispisao povijest

Da je najavljeni koncerti Jelusicka u Tvornici kulture  jedna od "vrućih" ulaznica u gradu bilo je jasno još u siječnju kada je na meet&greetu u Aquarius Music Shopu "razgrabljen" prvi kontingent ulaznica, a hype koji prati ovaj jedinstveni bend doveo je i do rasprodanog koncerta za koji se tražila ulaznica više.

Posljednja godina dana za bend čiji članovi uz Dina Jelusića su Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, Mario Lepoglavec – bubnjevi., bila je prekretnica po mnogo toga. Objavili su debitantski album "Follow the Blind Man" koji je mahom hvalila i publika i kritika, osvojili su nominacije za nagrade Rock&Off i Porin koji su i osvojili u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, održali zavidan broj koncerata po Hrvatskoj i Europi, a kruna ovog sjajnog niza bio je upravo koncert u Tvornici kulture.

Jelusick je uspio nešto što rijetko kome u Hrvatskoj polazi za rukom, domaći bend hard rock/metal žanra koji je uspio stvoriti publiku i osvojiti publiku unutar Lijepe naše, ali i puno šire. Ljubav publike i benda sinoć je pulsirala Tvornicom.

Jelusick je stigao na pozornicu pred uzbuđene obožavatelje u velikom stilu, skriven iza impozantnog platna koje je prekrivalo cijeli stage i otkrivalo samo siluete članova benda te se uz grmljavinu iz njihovih instrumenata dramatično spustilo i počeo je show!

I to kakav, dečki su glazbena atrakcija na svjetskoj razini, glazbom, kretnjama, besprijekornim muziciranjem, a sve kompletirano energijom koju je sve prisutne ostavila bez daha. Protutnjali su kroz impresivni set svojeg debitantskog albuma među kojima su bile "Chaos Master", "Died", "Animal Inside", "Healer", "The Great Divide" i druge koje je publika otpjevala u glas s bendom, ali i coveri "She's  Got the Look" Roxette i "Burn" Deep Purple sa začinom Jelusicka. Također, fanove su iznenadili i izvedbama novih pjesama koje su sinoć premijerno predstavljene, a riječ je o "Back On My Feet" i "Groove Central".

Jelusick je sinoćnjim nastupom u Tvornici kulture potvrdio da je jedno od najperspektivnijih imena glazbene scene čije vrijeme je upravo sada, a ispred njih je blistava budućnost.

Nakon koncerta u Tvornici kulture te koncerta u riječkom Pogonu kulture 13. travnja koji je već rasprodan. Turneja će ih dovesti u Brazil i Argentinu, a zatim slijede i Francuska, Italija, Mađarska, Slovačka, Španjolska, Bugarska, nekoliko datuma po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.