Pueblo Ruiz kao Postolar Tripper meets Dreletronic - Ništa mi ne fali

Pueblo Ruiz ovog puta zvuči kao Postolar Tripper meets Dreletronic, iako se on za razliku od njegove supruge s time ne slaže i kaže da pjesma zvuči kao ‘Funky Town after one week in Bulgaria’. Kako bilo, pjesma je objavljena pa kome se da slušat razno razne utjecaje, nek baci uho ili oko, lajk ili disjlak, share ili komentar, a ako kojim slučajem ovaj članak završi na Indexu – dodaje Pueblo– ‘radujem se nekom zlobnom komentaru:

‘’Ova pjesma tematski je posveta svima koji se na bilo koji način bave glazbom, bilo da su na sceni, iza scene, grizu nokte organizirajući nešto, kantautorima, motačima kabela, nadrkanim toncima i svima onima koje zaboravih navesti. Ja sam prilično uvjeren da od ovog nema ništa jer sam prestar za mlađu publiku, a moje vršnjake zaboli ona stvar za ikakve novitade, a nemam volje investirati pare u google, instagram, youtube i gdjegod da uhvatim pažnju današnjeg slušateljstva koje manje više nije briga za glazbu. Ne zamjeram im jer i mene zaboli patka također.

Iako je pjesma trebala zvučati drugačije, ovako zvuči jer mu je, kaže ostalo malo utjecaja od prethodne ideje ove pjesme koja je bila u 7/8 ritmu, nešto u stilu Hercegovke s Neretve, ali budući da nema vokalne sposobnosti, za njegov mu glas najviše leže dance poskočice.

‘’Zahvalio bih se Toniju Ikiću, vrškom Van Halenu koji je snimio funky gitarutako izašavši malo iz svoje rokerske komfort zone. Ovo radim iz puke zabave i ljubavi prema komponiranju i snimanju. Iako je ovo banalna pjesma od niti 3 minute, uistinu ni ovako nešto nije lako napraviti kada sve manje više radiš sam. Moram smislit tekst, na to nalijepiti akorde, pa onda to snimiti, svaki instrument ponaosob, pa onda na to otpjevati. Uvijek pošaljem nekolicini ljudi da mi snime nešto, ali u 95% slučajeva dobijem obećanje ludom radovanje. Ali, to me potaklo da naučim bolje, koliko mogu, ostale instrumente’’, izjavio je Pueblo Ruiz.

‘’Primarni instrument mi je bass gitara, tako da sam priučeni bubnjar, gitarist, klavijaturista, aranžer, producent i ono najgore, pjevač. Imam u glavi brojne ideje kako bi nešto trebalo zvučati, ali kako da na jedan pompozni orkestrirani aranžman staviti glas koji bi ispao u prvoj epizodi the Voicea, tako da mi preostaje tuc tac ritam koji podnosi moje skromne vokalne mogućnosti’’, dodao je Pueblo i otkrio i ponešto o snimanju video spota: 

‘’Spot sam nabrzinu napravio, koristeći kadrove koje sam snimio u desetak minuta plus neke zvizdarije koje sam i zaboravio da sam snimuckao, ali pofalilo je pa sam poubacivao to sve. Specijalni efekti na ovoj pjesmi su ustvari Snapchat filteri.To bi bilo to, bacite lajk, dislajk, share, a ako ovaj članak završi na Indexu, radujem se nekom zlobnom komentaru, svako dobro i srdačan pozdrav. Vaš Pueblo.''

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.