Dalmatinski hit „Dalmacija, more, ja i ti“ u izvedbi njegova autora Borisa Oštrića napokon dobio videospot

Boris Oštrić autor je nekih od najljepših dalmatinskih pjesama: "Ribari", "Kapetane, tribali bi doma", "Kako ću volit to ludo more" i "Peškafondo"

Pjesma najpoznatija u izvedbi velikana Vinka Coce, dobila je novu dimenziju u novom spotu i izvedbi njezinog autora. Baš kao što se može iščitati iz naziva "Dalmacija, more, ja i ti", upravo su rodni kraj, more i ljubav prije 25 godina inspirirali pjevača i kantautora Borisa Oštrića za ovaj dalmatinski hit, a i danas su ostali omiljeni motivi njegova rada i tema mnogih pjesama. 

U njegovoj glazbi i stihovima mogu se naći se sve generacije
Osim što potpisuje "Ribare" i puno pjesama koje je izvodio njegov prijatelj Vinko Coce, Boris Oštrić zaslužan je i za mnoge druge uspješnice koje je pisao za sebe, ali i druge, kao što su "Kapetane, tribali bi doma" Tomislava Bralića i klape Intrade, "Kako ću volit to ludo more" Giuliana, "More sinje" Mladena Grdovića... U njegovom bogatom opusu ističe se pjesma “Dalmacija, more, ja i ti” kojoj je odlučio videospotom udahnuti novi život. 

Ova pisma govori o ljubavi. Čak sam sebe tu opisa. A u Dalmaciji se tako živi, svi ti momci, ma i današnje generacije, kad su liti zaljubljeni - onda je poma, pašteta, brod i ide se svaki dan na more pa se druži s prijateljima i curama. Tako je i ova pisma nastala u tom litnom periodu. Sve generacije se poistovjećuju s tom pismom. Vidim i ove mlade, čak i više nego prije. Mislim da su je lipo prihvatili", rekao je Boris pojašnjavajući da se u tom osjećaju, glazbi, stihovima mogu prepoznati sve generacije. "Lipa pisma, mislim da će bit čak i najvičnija od mojih", dodao je.

Stari hit napokon je dobio spot
Na radost mnogih zaljubljenika u dalmatinsku glazbu, ova je pjesma napokon dobila spot. Snimljen je pod redateljskom palicom Zlatana Letice u predivnom kraju Okruga na otoku Čiovu.
"Izdvojite trenutak za glazbu, ljubav i Dalmaciju - sve to na jednom mjestu, zahvaljujući maestralnom Borisu Oštriću i talentiranim glumcima Nelli Vranješ i Anti Škopljancu koji su unijeli svoj osobni pečat u ovu priču, dodajući dubinu i emotivnu iskrenost", rekao je redatelj uz poziv: "Neka vas videospot 'Dalmacija, more, ja i ti' podsjeti na čaroliju Dalmacije i potakne vas na nezaboravne trenutke u ovom prekrasnom kraju!"

Foto: Zlatan Letica

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.