„Sad kad znaš“: Parni Valjak predstavlja treći po redu autorski singl u ovoj godini

Parni Valjak po treći put ove godine predstavlja novu pjesmu, naslovljenu "Sad kad znaš". Riječ je o njihovom novom singlu s pjevačem Igorom Drvenkarom, čime nastavljaju postepeno predstavljati autorski materijal koji će oblikovati i u novi studijski album.

"Za razliku od prva dva, ova je ljubavna" kratko otkriva Husein Hasanefendić Hus, čiji prepoznatljivi autorski potpis nosi i nova pjesma benda. Za Parni Valjak ovo je treći po redu novi singl od ovog proljeća, kada su sa svojom publikom podijelili kako nastavljaju s radom te da im se pridružuje pjevač Igor Drvenkar. Tada su kao prvi zajednički singl objavili pjesmu "Moja glava, moja pravila", a zatim je uslijedila i "Bogati će pobjeći na Mars", a obje pjesme naišle su na izvrstan prijem kod publike, kao i u radijskom eteru, gdje su tjednima bila dio HR Top 40 liste.

Nova pjesma "Sad kad znaš" objavljena je u izdanju Croatia Records, a njen prateći videospot ponovno nosi redateljski potpis zagrebačkog fotografa i redatelja Dinka Čvorića - Doringa, koji sa svojim kreativnim timom stoji i iza spotova za prva dva ovogodišnja singla Parnog Valjka.

Novo poglavlje Parnog Valjka naišlo je na snažnu podršku kod njihove vjerne publike, što se posebno istaknulo u nizu koncerata koje je bend održao ove godine. Da nakon skoro 50 godina rada njihova koncertna snaga ne jenjava, bend je pokazao kroz 20-ak rasprodanih koncerata diljem regije.

U okviru klupske turneje su nastupili u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru, a održali su niz  festivalskih i open-air koncerata, poput onih u Puli, Šibeniku, Podgorici, Kragujevcu, Karlovcu, Poreču, Varaždinu... Posljednji u nizu bili su rasprodani koncerti u Zagrebu, gdje su početkom listopada oduševili Tvornicu kulturu, a vrhunsku atmosferu priredili su i na nedavna dva samostalna klupska koncerta u Beogradu, 8. i 9. studenog u BitefArtCafeu.

Uz novu autorsku pjesmu te potvrdu kako marljivo rade i na novom studijskom albumu, Parni Valjak nastavlja i svoju koncertnu aktivnost, jer kako i sami kažu - "bez svirke gube svoj smisao". Prvi u nizu sljedećih nastupa je onaj 25. studenog u Čakovcu, a ulaznice su dostupne putem sustava Entrio.

Foto: Matej Grgić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.