Detective Jones je u „Tvojoj sobi“

'U tvojoj sobi' je atmosferična intimna breakup pjesma Detective Jonesa, autorskog projekta Denisa Špičića. Dolazi nakon singla 'Vlakovi' s albuma prvijenca "Istraga" iz 2021. Pjesma najavljuje bitan pomak u zvuku Detective Jonesa.

“Napisao sam je u jednom osobito tjeskobnom periodu tijekom lockdowna. Htio sam zumirati taj osjećaj, pretočiti to iskustvo u pjesmu. Pjesma je stajala neko vrijeme na mom hardu, čekala. Predstavio sam je Luki (Luka Geček) i Vladi (Vlado Mirčeta) - (Mayales), koji su zaslužni za aranžman. Ključna prekretnica je bila kada je Vlado predložio da uopće ne pjevam već da izgovaram tekst pjesme. Mislim da smo time postigli beznađe kakvo prati prekid ozbiljne veze, a i na širem planu, trenutni svjetski zeitgeist.” - rekao je Denis Špičić.

“Kad mi je Denis prvi put pustio pjesmu pomislio sam da je treba dovršiti tako da sve ostane komorno, donekle lo fi, nepretenciozno, kao što i naziv kaže - 'U tvojoj sobi'. Imala je atmosferu, glavu i rep, sve što smo Luka i ja dodavali išlo je brzo i nekako se logično i lijepo slagalo i lijepilo na osnovnu ideju.” – kaže gitarist Vlado Mirčeta.

Za mix pjesme zaslužan je Pavle Miholjević, kojem se svidjela, kako je rekao, njena "luda energija". Singl je koji ajavljuje konceptualni EP "Mjesto radnje" koji će izaći tijekom 2024. godine. Za animirani spot režiju i animaciju potpisuje Dinko Doringo. To je ujedno i treća suradnja u nizu s poznatim redateljem.

"Animacije u neonskom svijetu kao predložak za dobru vezu, blještavilo i šarenilo ljubavi dok se s vremenom sve to pretvara u hrđu i obrasta mahovinom, kao ocvala veza i propadanje povjerenja." - riječ je redatelja o konceptu spota.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.