Corto predstavlja „Mali tavanski stan“ i najavljuje novi album

"Mali tavanski stan" treći je po redu singl grupe Corto kojim ovaj poznati zagrebački bend najavljuje svoj novi povratnički album. Pjesma je snimljena, kao što će i cijeli album biti, u studiju "Purple cat". "Mali tavanski stan" jesenska je blago nostalgična rock balada inspirirana uspomenama. 
Glazbu i tekst potpisuje Domagoj Vorberger, a aranžer i producent je Damir Trkulja - Šiljo. Posebni detalj u pjesmi je taj da je gitare u studiju odsvirao Zoran Čalić (Majke, Big Foot mama, Benston, Zoran Čalić bend) na čemu je grupa Corto Zoranu posebno zahvalna i počašćena njegovim izvanrednim angažmanom. Osvježenje bendu donosi novi član, gitarist Lucijan Stočić. Spot za pjesmu realiziran je tehnički i idejno u produkciji benda Corto. 
Rock grupa Corto osnovana je devedesetih godina, a svoju diskografiju započeli su albumom "Asfaltida" 2001. godine na kojem se nalazi bezvremenska "Zagrebačkim ulicama", a zapažene su bile i pjesme "Neonski vrtovi" te "Osjećaj me prati da sam fiju". 
Drugi album "Mijenjaj stvari", objavljen u izdanju Croatia Records 2011. godine, iznjedrio je hitove "Dobro ti je rekla stara", "Ispod zastave plave" te "Kazalište lutaka", u kojoj im gostuje Mile Kekin. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.