Životna pitanja Brune Filipovića kroz pjesmu „Ako trebaš nekog drugog“

'Ako trebaš nekog drugog' ulazi pod kožu već pri prvom slušanju, a iza ove predivne balade stoji Bruno Filipović koji ujedno potpisuje tekst i glazbu. Ovaj korčulanski kantautor ne prestaje iznenađivati novim pjesmama, a u svakoj od njih prisutna je autorska konzistentnost koja se očituje u novim idejama i glazbenim elementima. Upravo ta dosljednost proizlazi iz Bruninih glazbenih uzora kao što su Mike Oldfield, The Doors, Vice Vukov, Rundek i brojni drugi.

Aranžman zajedno s Brunom potpisuje Ante Dužević, a produkciju Hrvoje Prskalo. 

Bruno je napravio baladu koja vas ne ostavlja ravnodušnima, osvaja toplim zvukom i pričom. Pjesma vas uvuče u svoj svijet u kojem sa zadovoljstvom živite tri pol minute! Podsjeća na one balade koje postaju dio života, slušate ju svaki puta iznova i daju boju vašim uspomenama i životu.

'Ako trebaš nekog drugog' duboko istražuje emocionalne i psihološke aspekte ljudskog iskustva, fokusirajući se na periode kada se suočavamo s mnogim nesigurnostima, na što je Bruno dodao: ''Singl govori o periodima života kada nismo sigurni u sebe, kada je narušeno samopouzdanje, kada te obuzmu tlapnje i vode u stanja otuđenosti, preosjetljivosti i depresije. Tada je svaki signal druge osobe ili prirode protumačen negativno i vodi u još veće ponore.''

Spot snimljen na području grada Korčule dodatno dodaje dimenziju priči. Kadrovi spota simboliziraju izolaciju i osjećaj otuđenosti koji su prisutni u tekstu pjesme. Odnos dvije osobe prikazan u spotu odražava težnju za povezanošću i razumijevanjem, ali istovremeno i poteškoće u komunikaciji i interpretaciji poruka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.