Pjesma „Nema me ovdje posljednji je singl Mayalesa s Domovine

Iako je Mayales pjesmom "Koliko je stvari ostalo", feat. Aljoša Šerić, službeno zatvorio dugačak niz singlova s posljednjeg albuma, te već duže vrijeme radi na novim materijalima, splet okolnosti otvorio je priliku da se istom nizu pridruži još jedna pjesma za koju je bend iznimno vezan.  Snažan rock kao i poruke pjesme "Nema me ovdje" domaća je kritika još ranije izdvojila kao autentičnu refleksiju na utjecajan val brit pop-a, u kojoj Mayalesi istovremeno žestoko i nježno ulaze u teme otuđenja odnosno protesta spram nesenzibilizirane vlasti, nacionalizma, kroničnog trenda odljeva stanovništva, primitivizma kao i pomanjkanja kvalitetne edukacije.

Također, "Nema me ovdje" našla je mjesto i na set listi Mayales@Katran Sessions 1&2, filma koji je razbudio ustaljenu praksu promoviranja glazbe odnosno umjetničke ekspresije, te na najbolji način pridonio obilježavanju 30. godišnjice postijanja Mayalesa.  
Film je ovoga tjedna izazvao iskrene reakcije publike tijekom svoje premijere u kultnom kinu Kinoteka, gdje se tijekom projekcija prolamao spontani aplauz nakon svake od devet pjesama izvedenih na njihovim intimnim studijskim sessionima snimljenim pod budnim okom sveprisutnog Radislava Jovanova Gonze. Upravo je to potaknulo bend da objave još jedan singl (uz prateći video snimljen uživo u Katran sessionu 2. - ali i cijeli film učine dostupnim na You Tube kao i ostalim digitalnim servisima. 

''Stalo govorim kako su upravo Katran sessionsi najbolja ekranizacija naše glazbe ujedno i najbolja demonstracija naše posvećenosti aranžmanima i izvedbi kao i traženju visokih produkcijskih uvjeta – kako i dolikuje glazbi koju stvaramo na samim albumima. Ne može biti bolje nego kada glazbu predstavlja cijeli bend uživo, sveukupno skoro dvadesetak glazbenika koji se poput obitelji okupljaju i predano izvode glazbu nastalu pod zastavom Mayalesa.  U nizu objavljenih singlova s Domovine pjesma Nema me ovdje dobro predstavlja žanrovsku širinu albuma, čemu težimo još od prošlog stoljeća odnosno na svima našim albumima. Neka se ovako zatvori ciklus Domovine i otvori mjesta za novu glazbu, što će biti naša preokupacija u predstojećem razdoblju. Do onda se želim zahvaliti ogromnoj vojsci ljudi, članova i suradnika koji su učestvovali na ovom projektu ali i svima onima koji su stvarali priču Mayalesa posljednjih 30 godina. Klanjam se do poda.'' – Petar Beluhan.

A svi oni koji nisu bili u prilici pogledati Katran Session 1 i 2 u Kinoteci film mogu sudjelovati na posebnoj live projekciji na You tube kanalu Aquarius recordsa u petak 27. studenog u 21 sat.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.