Gužva u 16-ercu s Tomfom predstavlja animirani spot za „Gorki pelin“

Legendarni osječki punkeri, Gužva u 16-ercu, objavili su svoj prvi animirani spot za pjesmu "Gorki pelin", a  u njemu im se glasom i nacrtanim stasom priključio frontmen benda Kawasaki 3P, Tomislav Vukelić poznatiji kao Tomfa. "Gorki Pelin" pjesma je sa nedavno objavljenog albuma "Smrtonosni zadah" u izdanju Croatia Records.

"Gledajući očima autora, pretpostavljam da se 'lege' umjetnici dok stvaraju svoje glazbeno djelo nadaju da imaju ono nešto i da je baš njihova pjesma egal npr. pjesmi Bohemian Rhapsody od Queena. Sa sigurnošću mogu reći da ovo nije ta pjesma, ali je kratki opis životarenja malog čovjeka, neke izgubljene srednje klase u našoj domovini. Primanja nikakva, problemi se samo gomilaju, a ti druže, gospodine, gospođo, plivaj iznad mulja dok imaš snage i volje. Ovo zadnje je upravo ono što nakon nekog vremena polako nestaje, motivacija se gubi kada si pod pritiskom, tada je lako pomoć tražiti u birtiji i žesti. Da se razumijemo, samo pišem o onom što vidim sve češće, protiv sam bilo koje vrste ovisnosti, ali sam jednako protiv prljave politike koja nas vodi na dno. Nije mi bio problem napisati ovaj visoko sofisticirani tekst u refrenu: 'Kako preživjet čovječe, gorki pelin u sebe, stvarno ne znam, al' znam, je*eni smo svaki dan, sve je to ružan san', hvala Tomislavu Vukeliću Tomfi iz punk sastava Kawasaki 3p, koji je s nama otpjevao pjesmu 'Gorki pelin' sa našeg novog albuma, 'Smrtonosni zadah', hvala Boletu iz eldiablo 2D studia na animiranom spotu gdje smo presretni konačno završili u crtiću", poručuje Igor Dmitrić Muto, frontmen benda.

Osnovani davne 1993. godine, Gužva u 16-ercu iza sebe ima ukupno četiri albuma - "Čir na 12-ercu" (1993), "Punk urac" (2006) i "Je ne regrette rien" (2012) te nedavno objavljeni novi album "Smrtonosni zadah" (2023), hrpu hitova, koncerata i vjernu publiku.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.