Mahkey s Klapom Orebić snimio intimnu ispovijed o svojim izbjegličkim danima

Grunge vokal uz pratnju klape? Može! Kantautor Mahkey je savladao još jedan izazov na putu do prvog studijskog albuma koji je nazvao "Osobni karton izbjeglice". A nova pjesma "Povratak domu" upravo je epitaf albuma, njegova intimna ispovijed koja je u trenutku završetka snimanja pjesme dobila jedan puno veći smisao.

"Tek kada smo snimili pjesmu, uvidio sam da ju slušatelji mogu tumačiti na više načina, a u stvari svaki je ispravan. Cijeli album, pa i ova pjesma rađeni su u Orebiću na Pelješcu gdje smo ubrzo shvatili da pjesma ima šire značenje; osim intimne ispovijedi jedne izbjeglice u pjesmi se govori i o povratku mornara, povratku mojim glazbenim korijenima, ali i nekim temeljnim ljudskim vrijednostima", navodi Mahkey koji je na pjesmi "Povratak domu" suradnju ostvario s Klapom Orebić.
 
Kao i kroz prošle singlove koje smo imali prilike čuti, "Kada ljubav zavija", "Na slobodi" i "Nedodirljiva", tako i ovoga puta čujemo Mahkeya kroz snažan grunge vokal koji je pravi sinonim za nepatvorenu emociju kroz koju tuguje, plače, izaziva nostalgiju, ali i budi nadu. Kao i za prethodne singlove, Dinko Čvorić Doringo zaslužan je i za ovaj videospot. Album samo što nije izašao, a Mahkey je već pobrao sjajne komentare javnosti, kako zbog interpretativnih razloga, tako i zbog emotivne priče koja stoji iza cijelog albuma, koja na nimalo patetičan način traži svjetlo na kraju tunela. U ovom smislu tunel je ljudska duša ranjenog srca u potrazi za osmijehom i srećom, novim životom.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.