„Plovin tvojin tilon“ Tedija Spalata u bojama splitskog slikara Srećka Žitnika

"Plovin tvojin tilon" je pjesma autora Tomislava Mrduljaša koja je našla svoj put do Tedija. Iako u planovima oko novog studijskog albuma, Tedi je odlučio popeti se krajem lipnja s novom pjesmom na pozornicu Melodija Jadrana. U aranžmanu mladih Luke Mrduljaša i Randa Stipišića, Tedijeva emocija i izričaj dobili su neko novo ruho.

Tedijeva godina
Godina 2023. je Tedijeva godina. Nakon što je s albumom "Ime mi je nevažno" osvojio nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe, a prije toga i uz orkestar Gorana Rukavine do zadnjeg mjesta napunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, Tedi Spalato najavio je i rad na albumu koji će biti snimljen analogno. Velika je to njegova želja koja se sjajnim analognim fotografijama Brune Kazinoti s albuma "Ime mi je nevažno" već počela ostvarivati.

Atelje splitskog slikara
Režiju spota potpisuje Matko Petrić, koji je pjesmu čuo kao prepunu boja te je taj svoj sinestetski doživljaj koji je realizirao u ateljeu splitskog slikara Srećka Žitnika i prenio u spot. Uz Tedija, u spotu se pojavljuje i violinistica Petra Hrnjak te glumica Karla Šola.

Foto: Petra Srđenović

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.