Sara Renar „U velikom stilu“ objavila prvi fragment svoje jedinstvene audio-vizualne priče

Proteklog travnja, kantautorica i multimedijalna umjetnica Sara Renar okupila je proširenu postavu svojeg pratećeg benda i nastupila u klubu KSET na koncertu kojim je proslavila 10 godina itekako uspješne karijere. Prošlo je 10 godina i od prvog studijskog albuma "Djeca", ove ponajbolje hrvatske i regionalne kantautorice, a u 10 godina karijere postigla je puno toga, nekoliko puta je bila nominirana za nagradu Porin, jednom je i osvojila statuu, sa svojim repertoarom obišla je dobar dio Europe, sudjelovala u brojnim glazbenim i konceptualnim projektima, a njezin zadnji studijski album "Šuti i pjevaj" neki su glazbeni kritičari proglasili najboljim, odnosno u najmanju ruku najvažnijim ili najhrabrijim u karijeri. "Šuti i pjevaj" dobio je i remix album, a potom završio i na vinilu.

Sada Sara publici i kritici daje na uvid komadić spektakla održanog u KSET-u te najavljuje kako će se koncert ove jeseni naći na streaming platformama, kao i u fizičkom izdanju. Live verzija jedne od najpoznatijih Sarinih pjesama, "U velikom stilu", ugledala je svjetlo dana u novom aranžmanu s potpisom Sare, Vedrana Peternela i Dimitrija Simovića, dok je za videoprodukciju zaslužan Marko Zeljković. Zašto baš ovim singlom izlazi pred publiku, objasnila je Sara: 

"Odabrala sam pjesmu 'U velikom stilu' kao najavni singl jer je od svih mojih pjesama u ovih deset godina doživjela najradikalniju transformaciju. Izvodila sam je u pop-rock varijanti sa bendom, akustično, u vrlo eksperimentalnom formatu samostalno uz looper, a nedavno sam je 'osvježila' u elektronsko ruho te je u takvom formatu sada možete čuti na koncertima. Predivno mi je to sa muzikom: kako se mijenjam i razvijam kroz godine, tako se mijenjaju i moje pjesme. Sa pjesmom 'U velikom stilu' smo i otvorili nedavni slavljenički koncert u KSET-u, a video sa koncerta sjajno prenosi i uzbuđenje benda i mene i energiju publike. A i mora se priznati, sam naslov je vrlo zahvalan za ostaviti početni dojam nadolazećeg live albuma ;)"
 
Pjesme s posljednjeg, ali i ranijih albuma, u KSET-u su izvedene u drugačijim, još bogatijim aranžmanima. Uz Dimitrija Simovića na synthu, gitarama i drum padu, koji čini stalnu koncertnu postavu, uz Saru su na pozornici još bili Igor Pavlica na trubi i Marko Lucijan Hraščanec na saksofonu i klavijaturama, a koncert nije mogao proći bez Vedrana Peternela koji je stajao iza miks pulta te dodatnih zvukova i sampleova koji su posebno obogatili koncert. Bila je to jedinstvena audio-vizualna priča Sare Renar.

Foto: Marina Uzelac

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.