Branimir Bubica i klapa Sebenico s Alenom Nižetićem zapjevali o Dalmaciji

Prva suradnja Branimira Bubice i klape Sebenico s Alenom Nižetićem predstavila je "pismu iz škafetina", kako to u šali kažu ovi izvođači. Iz pera jednog od majstora dalmatinskih hitova Frane Bilića, "Dalmacijo sestro" osvaja na prvo slušanje iako je ideja o njezinoj realizaciji čekala neko vrijeme.

Savršena suradnja
Novi album Branimira Bubice i klape Sebenico uskoro će ugledati svjetlo dana. Na njemu će se naći i pjesma „Dalmacijo sestro“ čiji je autor Frane Bilić, autor koji stoji iza brojnih pjesama, ali i najvećeg klapskog hita "Da te mogu pismom zvati". Za glazbu ove, ali i ostalih pjesama koje će se naći na najavljenom albumu zaslužan je Branimir Bubica koji je poručio: "Baš sam zadovoljan cilom ekipom i mislim da smo napravili jednu dobru pismu. Napisao sam je prije nekoliko godina i prvo što mi je palo na pamet bilo je pozvati Alena Nižetića da je snimi zajedno s nama. Ideja je malo odležala i evo napokon je i realizirana."

Alen Nižetić bez puno dvojbe prihvatio je pjesmu, jer kako je rekao: "pisma mi se svidila na prvu, odma mi je imala ono nešto, pa smo se bacili na posao." Nastala je savršena dalmatinska pisma koju su zaokrušili aranžman Lea Škare te videospot u režiji Tomislava Dugandžića.

Glavni aduti pjesme
Spot je sniman na lokacijama u šibenskom Docu, splitskom Sustipanu i vinariji Testamentum. Predivni kadrovi Dalmacije, pjevni refren i lijepi tekst glavni su aduti ove nove pjesme. "Ovo je naša prva suradnja s Alenom i jako smo sritni kako je sve ispalo, dok je ovo i moja prva autorska suradnja s našim sugrađaninom Franom Bilićem, tako da imamo dvostruki razlog za slavlje", poručio je Branimir o pjesmi koja ima sve predispozicije da postane hit koji će se pjevušiti u konobama, koji će odzvanjati kamenim kalama, bez kojeg niti jedno slavlje neće moći proći.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.