Walter Fuego predstavlja prvi spot snimljen AI tehnologijom za pjesmu „Tvoje oči“

Ivan Soldo, inače frontmen grupe Prezzident, djeluje i pod pseudonimom Walter Fuego. Njegov samostalni rad imali smo priliku čuti u pjesmi ‘Ti’ kojom je Ivan pokazao i drugu stranu  kreativnosti koju nosi njegovo autorsko pero. Upravo ovu priču nakon dvije godine nastavlja novom pjesmom 'Tvoje oči', a spot za pjesmu režirao je Tvrtko Vidokk Barišić i vjerujemo da je među prvima koji je napravljen uz pomoć AI tehnologije.

"Drage dame i gospodo, spremite se za revolucionarni video spot - među prvima ako ne i prvi u Hrvatskoj koji je snimljen uz pomoć AI tehnologije! Uz prekrasnu izvedbu glazbenika koji su ovo djelo stvorili, ovaj spot će vas ostaviti bez daha. Petar Lisjak, Mario Šimunković, Ivan Soldo, Mario Pavlić i Luka Maričić vas vode na putovanje kroz zvukove koji su neopisivi. Ovaj prekrasan spot režirao je Tvrtko Vidokk Barišić, a miksom i masteringom se pobrinuo Emil Bišćan i Leo Anđelković.'' – izjavila je umjetna inteligencija koja je za sebe i pjesmu imala same riječi hvale.

Tekst i glazbu potpisuje Ivan Soldo, a zajedno s njim na aranžmanu su radili Petar Lisjak i Mario Pavlić. Pjesma je napisana prije 15 godina, ali prema Walterovim riječima, tek u ovoj formaciji je dobila željenu farbu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.