Neno Belan producent je prvog singla Lucije Marcelić & Pink Noisea

Kad nešto "nanjuši" Neno Belan i uplete se producentski u cijelu priču od samog početka to dovoljno govori. "Nešto je čudno među nama" prvi je singl benda koji dolazi iz Zadra i do sad je uspješno plivao pop i rock vodama, ali kao cover bend. Prva je ovo pjesma s kojom su započeli rad na albumu prvijencu koji će biti objavljen u izdanju Scardone. Do tada, Pink Noise nastavlja s Nenom "kuhati" nove pjesme.

Nešto je čudno među njima
"Priča je započela prije par godina kada smo moj bubnjar Renato i ja htjeli krenuti s autorskim radom te se odlučili na suradnju s Rudolfom Dvorskim", započela je Lucija priču o pjesmi. Glazba i stihovi tako su došli iz pera njihova sugrađanina Rudolfa, autora koji se istaknuo u radu na pjesmama Ivice Sikirića Iće, klape Cambi i mnogih drugih.

"Prvi korak našeg rada na pjesmi 'Nešto je čudno među nama' bio je obilježen time da smo išli upaliti računalo odlučni krenuti u ozbiljan rad, a računalo nije htjelo upaliti. To je sigurno bio nekakav znak", kroz šalu prepričava Lucija te dodaje: "Pjesma je pokrenula niz priča u našem bendu, od mog osobnog zanimanja za rad na pjesmama, zajedničkog rada benda pa do nastanka našeg malog privatnog studija Z."

Točku na "i" cijele ove priče stavio je Neno Belan kao producent i aranžer. "Čast i zadovoljstvo mi je bilo sudjelovati na ovom, po mom ukusu, odličnom singlu prvijencu mlade i perspektivne zadarske pjevačice Lucije Marcelić i njenog benda Pink Noise. Sa zadovoljstvom mogu reći da će se suradnja sigurno nastaviti i dalje. Želim im svu sreću i uspjeh", rekao je Neno.

Povratak u 2018. godinu
Pink Noise je osnovan 2018. godine u Zadru, a prva trojka, koja je i danas okosnica benda, su bili brat i sestra Lucija (vokalistica) i Roko Marcelić (gitara) te Renato Zafranović Zafra (bubnjevi). Ime Pink Noise su odabrali pošto su imali još jednu vokalisticu te su žene bile najisturenije. Uslijedili su nastupi u Zadru i okolici, a kao i mnoge, pandemija ih je na neko vrijeme zaustavila u ostvarivanju ciljeva. U proljeće 2022. formirana je današnja postava benda, pridružuju se basist Marino Brkljača i Zafrin sin Adriano Zafranović kao drugi gitarist. Prijateljske i obiteljske veze, pa tako i zajednička ljubav prema glazbi, a posebice pop-rocku, ono su što čini Pink Noise.

Spot iz vlastite "radionice"
Spot je osmišljen i realiziran u "radionici" Pink Noise. Lucija je zaslužna za scenarij, Marino je bio s kamerom u rukama, a svi zajedno su realizirali cijelu priču. Spotom su prenijeli ono o čemu pjesma govori - zadnjim trenutcima romantične veze. Odlazak na put glavne protagonistice, koju glumi Lucija, simbolizira odlazak od voljene osobe i patnju, ali ostavlja tračak nade da će biti bolje. Priprema za odlazak je ujedno i skupljanje hrabrosti.
Hrabrosti i puno rada je trebalo i bendu kako bi realizirali sve zamišljeno te publici predstavili svoj singl prvijenac.

Foto: Petra Srđenović 
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.