„Za bolje ne znam“ - zadnji singl s prvog albuma benda Sacher

Odlična pjesma za zatvoriti jednu priču i polako okrenuti fokus prema dalje pa nam tako Sacher poručuje:„Uskoro će ići prvi sing s drugog albuma. Imali smo pauzu od skoro dvije godine, jer je mene stisnula misteriozna bolest, ali sad se na sreću oporavljam pa opet radimo punom parom i vraćamo se živim svirkama."  Tako da nije vrijeme za zatvaranje nego uskoro otvaranje novih priča.

Najpoetskiji song s albuma još jedan je lirski biser, posveta intimi svakodnevnog života o kojoj Sacher kaže, „sve što imam za reći o pjesmi, napisao sam u samome tekstu”. O pjesmi najbolje govori zadnja strofa:

„I sve kad stane, zadnji dan,

i bude jutro, a ne bu nas,

da mogu opet, sve bi isto

ja za bolje dane ne znam.”

 

Biser autorskog svijeta album „Biser, ambra, jantar“ dao nam je pjesme koje ća ostati zauvijek, tekstove i citate koje ćemo ponavljati u godinama što dolaze, a o njemu Sacher je već rekao: “Naslov albuma „Biser, ambra, jantar’ metafora je za transformaciju boli u ljepotu. Sva ta tri dragocjena materijala nastaju iz muke i boli: biser iz školjke koju zrno pijeska ozlijeđuje i muči dok prerasta u biser, ambra je tvar koja oblaže oštre neprobavljive kljunove mekušaca kojima se hrane kitovi i koju izbacuju iz sebe da bi je ljudi skupljali i koristili kao skupocjenu supstancu u proizvodnji parfema. Jantar konačno, nastaje od smole koju pušta ozlijeđeno drvo. U sve tri instance bol se transformira u nešto vrijedno i više ne žulja, nestaje.“

Od zadnjeg singla prošlo je skoro dvije gotovo, ali bila su to izazovna vremena i nakon prebrođenih problema bend SACHER ponovo svira i to već ovu nedjelju 14.5.2023. na Velesajmu Paviljon 7 gdje su predgrupa još jednoj legendi - Bajagi.

Na Velesajmu će vam uz Sachera svirati Sacher ekipa - Ivan Beuc i Miljan Bakić na gitarama, Drago Brkljačić - Faca na bubnjevima i za mikrofonom Filip Riđički. Dođite, poslušajte „Za bolje ne znam“ i druge odlične pjesme s albuma „Biser, ambra, jantar“ kojeg je producirao Zvonimir Dusper Dus i još pokoju veliku uspješnicu iz pera i gitare Sachera.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.