The Siids predstavljaju „Love Worth Saving“, novi singl i spot s najavljenog novog albuma

Nastavljajući se na 'Tide', prvu pjesmu kojom su najavili novi album, THE SIIDS predstavljaju novi singl i spot 'Love Worth Saving'. Poznati po svojoj inovativnoj upotrebi sintisajzera i elektroničkih ritmova, ni ova pjesma riječkom dvojcu nije iznimka.

Video sniman u ornitološkom rezervatu na ušću Rijeke Mirne i na području istarske pustinje, bilježi sirovu energiju i ljepotu njihove glazbe, a zahvaljujući kreativnosti redateljice Kristine Barišić, daje upečatljiv vizualni identitet novoj pjesmi dua THE SIIDS. U videu punom detalja i simbolike, Kristina je uspjela prenijeti snažnu poruku koja se uklapa u emocije koje prenosi sama pjesma. Kroz različite kadrove, video prikazuje različite aspekte ljubavi, poput ranjivosti, strasti, boli, a igra svjetlom i specifičnim koloritom, stvara dodatnu dimenziju i dubinu. Priroda u kojoj je sniman video naizgled predstavlja lokacije nepromjenjivog  krajolika, no one skrivaju specifičnu snagu transformacije i obnavljaju svoj izgled iz sata u sat, a to je ono što je srž pjesme 'Love Worth Saving'.

Tekst potpisuju Stanislav Grdaković i Marko Rogić (White on White), koautori i prethodnog singla 'Tide', a dvojac Terlević/Grdaković još jednom pjesmom nastavlja stvarati odličnu, žanrovski i autorski prepoznatljvu glazbu. Za produkciju i miks zaslužan je Darko Terlević, a mastering potpisuje svestrani ekspert Matej Zec (Let 3).

Synth-pop ritmovi i elektro zvuci doprinose emocionalnom intenzitetu stihova, stvarajući snažnu i dirljivu izvedbu. 'Love Worth Saving' pjesma je o prestanku traganja za nedostižnim, o stanju mira i prihvaćanja ljepote trenutka kojom su THE SIIDS još jednom pokazali svoje umijeće stvaranja glazbeno i vizualno upečatljivih djela.

Prvu priliku za čuti ‘LWS’ uživo imat će publika u zadarskom Guma baru, u petak 12.05., kada dvojac The Siids zajedno s riječkim kolegama The Black Room u sklopu projekta “Upadaj u kombi” (Distune) stiže na Urbofon Live! Friško pokrenut 2023., Urbofon Live cjelogodišnji je koncertni program urbane glazbe zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja od 2018. na HR Radio Zadru prati domaću nezavisnu i urbanu glazbenu scenu. Projekt je hvalevrijedna inicijativa udruge Prizma kojom se lokalnoj publici nastoji približiti sudionike recentne domaće glazbene scene, istovremeno povezivati i umrežavati umjetnike iz cijele Hrvatske i kontinuirano raditi na jačanju scene.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.