Njujorška kantautorica Yaeji za XL recordings objavila debitantski album „With A Hammer“

Za XL Recordings objavljen je "With A Hammer", iščekivani debitantski studijski album njujorške kantautorice Kathy Yaeji Lee poznate kao Yaeji. Rođena u Flushingu, Queens 1993., vuče korijene iz Seula, Tokija, Atlante i New Yorka, a sve to služi kao pozadina za njezin jedinstveni, hibridni zvuk koji sintetizira utjecaje korejskog indie rocka i elektronike, hip-hopa i R&B-a kasnih 90-ih i ranih 2000-ih te bass i techno. Sa svojim kritički hvaljenim mixtapeom iz 2020. “What We Drew” 우리가 그려왔던, izoštrila je svoju viziju kao glazbenica koja je kreativno neograničena jezikom i zemljopisom, što je dovelo i do suradnje s bezvremenskim entitetima kao što je PAC-MAN.

Malo se umjetnika pojavilo u posljednjih pet godina s toliko namjere, obzira i kreativnog integriteta kao ova multitalentirana Amerikanka južnokorejskog porijekla. Nakon što je sa svoja prva dva EP-a ponovo pokrenula plesnu kulturu u New Yorku, otvorivši underground novoj generaciji, još je više istražila svoju praksu, uključivši vizualnu umjetnost, film, dizajn proizvoda i igara i još mnogo toga u svoje stvaralaštvo koje se stalno razvija.

Biografija:

Nakon proboja na scenu s debitantskim EP-evima iz 2017. koji su uključivali singlove ‘Raingurl’ i ‘Drink I'm Sippin On’, Yaeji je surađivala na albumu kantautorice Charli XCX “Charli” (2019.), producirala remixeve za Dua Lipu i Robyn, surađivala s omiljenim seulskim polihistorom OHHYUK-om na singlovima ‘29’ i ‘Year to Year’, nastupala kao headliner na festivalskim pozornicama diljem svijeta i pokrenula svoju lifestyle web trgovinu JI-MART.

Pitchfork ju je 2021. proglasio jednim od “25 umjetnika koji oblikuju budućnost glazbe”, krasila je, među ostalima i naslovnice Cracka, The FADER-a, MixMaga i Burdock Media, a bila je predstavljena i u V&A muzeju, Serpentine Galeriji i MoMA PS1. Njezin dugo iščekivani debut album “With A Hammer”, prikazuje Yaeji kako kopa svoj unutarnji svijet punom snagom, razbijajući sve kako bi ga ponovno izgradila u prave vizije svojih snova.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.