„Cvrčak i mravica“ izbacili novi spot za pjesmu „Nema zime“

Nema zime za „Cvrčka i mravicu“ – i dalje pjevaju u hrvatskim kinima, a najgledaniji su film iz 2023. godine u domaćim kinima s više od 65.000 gledatelja. Povodom dolaska proljeća objavljen je video spot za pjesmu „Nema zime“ u kojoj glumac Marko Petrić, inače u ulozi cvrčka Keta, pjeva o vječnoj zabludi cvrčaka da zima ne postoji.

Film “Cvrčak i mravica” najgledaniji je hrvatski film od pretpandemijske 2019. godine a sada je u redovnoj kino distribuciji i u Poljskoj, te ga očekuje prikazivanje na nekoliko filmskih festivala.

„Cvrčak i mravica“ i dalje je u domaćim kinima, a podsjećamo, dobio je preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje osnovnoškolcima, no i stariji vrtićari izlaze iz kina s osmijehom.
Riječ je o prvom hrvatskom cjelovečernjem animiranom filmu nastalom u 3D tehnologiji, vizualno raskošnom i glazbeno bogatom originalnim pjesmama koje potpisuje Coco Mosquito. 

U priči o toleranciji i suživotu bučnih cvrčaka i radišnih mrava inspiriranoj Ezopovom basnom, svojim glasovima likove su oživjeli poznati glumci i pjevači Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović Jadranka Krajina, Katarina Madirazza, Dušan Bućan, Dražen Čuček, Damir Martinović Mrle, poznat I kao predstavnik Hrvatske na Euroviziji, te Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đuričić i Mladen Vasary kojemu je ovo bila jedna od zadnjih uloga na filmu.
Uz film je već objavljen i video spot za glavnu pjesmu “Pjevati možeš i ti” koju izvodi Tara Thaller, a čekaju nas I nova iznenađenja.
 

Redatelj filma je Luka Rukavina koji je uz Ronu Žulj i koscenarist filma nastalog prema priči Darka Bakliže. Dizajn produkcije radila je Jadranka Soviček Krpan, dok su na konceptu i dizajnu likova surađivali Manuel Šumberac i Darko Bakliža. Supervizor animacijskog tima i glavni animator je Siniša Mataić. Montažer filma je Roman Cernjak, dok filmsku glazbu i dizajn zvuka potpisuje Vjeran Šalamon. U ulozi korežisera i supervizora postprodukcije je Dino Krpan, ujedno i producent filma, dok je Kristijan Milić supervizor režije. 
 

Glavni producent filma je tvrtka Diedra iz Zagreba, a koproducent Zagreb Film. Aquarius Records zadužen je za distribuciju songova iz filma, dok je regionalni distributer filma  Duplicato Media. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a podržali su ga Potprogram MEDIA programa Kreativna Europa, Hrvatska radiotelevizija, te Ministarstvo kulture i medija RH. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.