Grad se popeo na „Brdo“

Nakon objave masivnog, bogatog dvostrukog box-set izdanja “best of & band on” (Dallas Records, 2021.) na kojem su sabrani njihovi najbolji radovi, riječka grupa Grad vadi asa iz rukava i baca na stol devet potpuno novih pjesama zaokruženih u cjelinu nadolazećeg albuma "Brdo".

Već vrlo dobro prihvaćeni singlovi 'Deset', 'Sjever' i 'Top' dali su naslutiti da "Građani" nastavljaju tamo i gdje su stali, uz sjajnu liriku, uigranu ritam sekciju, nabrijane i melodične rifove.

Novi singl 'Brdo' prati video spot napravljen s uhodanim timom benda. Naime, iza kamere njihov je stalni suradnik i fotograf Petar Kürschner, a montažu potpisuje zajedno s kreativnom riječkom umjetnicom Stephany Stefan.

U fokusu ove video priče pojedinac su i njegova svakodnevica koja se naslanja na temu pjesme: potrebi svakog od nas da se vrati prirodi i majčici zemlji. Osebujan i istinit glavni lik Denis efektno je odigrao ulogu, istovremeno s gledateljem dijeleći dio svog života, svoje osobne svakodnevice, a prirodni krajolik kao scenografija pojačava temu pjesme, ulijeva dozu optimizma i podsjeća da je Majka Zemlja uporište za život, naš lijek. 

‘Brdo’ nam skreće pažnju na to da u ovom betonskom i užurbanom svijetu, ponekad jednostavne stvari poput šetnje prirodom i uživanje u svim njezinim oblicima i ljepotama mogu biti izvor velikog zadovoljstva i mira, a izostanak signala na mobitelu upravo ono što taj mir čini potpunim.

Istoimeni album u digitalnom formatu izlazi u petak 24.03., a posebno preslušavanje i druženje s članovima benda očekuje nas dan poslije, u subotu 25.03. u jednom od omiljenih riječkih okupljališta - Dnevnom boravku. Velika riječka koncertna promocija zakazana je za petak 12. svibnja u Pogonu kulture, a ulaznice su dostupne u riječkom Dallas Music Shopu i sustavu Entrio.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.