Novi videospot „Jurame“ sopranistice Marije Vidović

Videospotom "Jurame" sopranistica Marija Vidović pokazala je dio atmosfere s koncerta "Viva Mexico!" održanom u listopadu prošle godine u Lisinskom. Skladbu meksičke skladateljice Marie Grever u aranžmanu Gonzala Promeua izvela je uz Zagrebačku filharmoniju kojom je dirigirao poznati britanski dirigent Jan Latham-Koening. Maria Grever prva je meksička skladateljica s međunarodnim uspjesima. Napisala je više od tisuću skladbi, a skladala je i za Paramonut Pictures. Skladba "Jurame" (Obećaj mi) prva je njena pjesma koja je postala međunarodni hit pisana u habanera-bolero stilu koji karakteriziraju sofisticirani tekstovi s ljubavnom tematikom. Neki glazbeni znalci su ovu skladbu prozvali i 'suštinskom latinoameričkom romantičnom pjesmom 20. stoljeća'.
 
"Obožavam bolero i presretna sam što sam baš u Meksiku imala priliku istraživati i učiti taj repertoar. Kad sam na jednom koncertu čula skladbu Jurame, zaljubila sam se odmah u nju. Sve me je u njoj privuklo: ritam, strast, predanost i apsolutna ljubav. Pjesma je originalno pisana za tenore i time mi predstavlja još veći izazov pri izvođenju. Reakcije publike na nju su fenomenalne i pjevam je na svakom svom koncertu", objasnila je Marija Vidović.
 
Suradnja sopranistice Marije Vidović i Zagrebačke filharmonije produbila se i s nekoliko zajedničkih koncerata van Hrvatske, a repertoar s djelima hrvatskih skladatelja imali su prilike predstaviti publici u Izraelu i Velikoj Britaniji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.