Ususret devetom rođendanu Učiteljice objavile emotivnu pjesmu „Vjetar u jedra“

Za popularne Učiteljice početak ožujka donosi pregršt važnih datuma. Njihov novi singl pod nazivom "Vjetar u jedra" ugledao je svjetlost dana, a samo jedan dan nakon Dana žena, devetog ožujka, slave devet godina postojanja. Devet je to godina za pamćenje tijekom kojih su svojim pjesmama i ljepotom osvojile srca publike diljem naše regije. Poznato je da je na njihovim koncertima već skoro puno desetljeće sjajna atmosfera, ali su cure ovoga puta poželjele iznenaditi svoju publiku i otići korak dalje te napraviti nešto malo drugačije i "ozbiljnije" te na taj način proslaviti svoj rođendan. Njihov autorski dvojac, Dušan Bačić i Bojan Dragojević, napravili su još jednu sjajnu emotivnu baladu, ali su im cure u glas rekle da žele da ih u pjesmi prati veliki klasičarski orkestar. Njihov glazbeni producent Bojan, kao akademski obrazovani glazbenik, rado je prihvatio prijedlog te prilagodio i raspisao aranžman za simfonijski orkestar, a sve je realizirao, snimio i uklopio u svom studiju.

"Već na prvo slušanje demo snimke krenula mi je suza niz obraz i znala sam da je ova pjesma kao stvorena za nas i za naš senzibilitet…", kaže Andrea, glavna vokalistica grupe.

"Izuzetno je zahtjevno biti dio ovakvog projekta, biti skoncentriran i usklađen s velikim brojem izvođača na sceni, a opet ne izgubiti ono nešto 'naše', zbog čega nas ljudi vole…", dodaje Silvia, koja i ovoga puta svojom tamburom donosi prepoznatljivu boju zvuka Učiteljica.

"Kada već u svom najužem timu suradnika imate čovjeka koji vam može ovako nešto napraviti i organizirati, šteta bi bilo to ne iskoristiti… Naš producent Bojan je kontaktirao mnoštvo svojih uvaženih kolega iz nekoliko opernih i filharmonijskih ansambala, koji su se drage volje odazvali našem pozivu i sudjelovali s nama u ovom audio-vizualnom pothvatu i bili dio našeg 'ozbiljnog' orkestra. Htjeli smo napraviti nešto malo drugačije, a opet lijepo i svježe, a ja ovoga puta nisam bila jedina s violinom na sceni…", uz osmijeh dodaje Ana, koja je u ovoj pjesmi imala podršku cijelog gudačkog orkestra.

Spot za novu pjesmu Učiteljica sniman je u velikom video studiju njihovog drugog producenta, Dušana, koji se sa svojim timom potrudio da sve izgleda besprijekorno i da scenski i vizualno sve bude usklađeno s tematikom i emocijom koju nosi njihova nova balada "Vjetar u jedra".

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.