Uđite u svijet zagrebačke kantautorice Wilhelmine Agnes i uživajte u briljantnom američkom art rocku

Wilhemina Agnes ima samo 16 godina i nevjerojatan glazbeni ukus i autorski talent. Iza nje je već jedan autorski studijski album, a sada nam otkriva sjajni singl "If There Ever Comes a Day". Inspiraciju najčešće crpi iz tuđih iskustava, osjećaja i događaja, ali ovoga puta situacija je drugačija.
"Htjela sam napisati pjesmu koja će objasniti sve ono što osjećam prema glazbi. Koja će dobro pokazati moj odnos s i prema glazbi. U pjesmi, glazbu oslovljavam u ženskom rodu. To je zato što sam htjela pokazati kako ljubav i privrženost mogu biti prema bilo kome i bilo čemu, bez obzira na vrstu, podrijetlo ili u ovom slučaju, spol. Glazba je ono što me provelo kroz neke od najmračnijih dijelova mog života i smatrala sam da joj se mogu odužiti samo onime što znam najbolje, a to je skladanje. Glazbu smatram živom energijom koja može živjeti, osjećati, strujiti, mijenjati vrijeme, svijet, čovjekove odluke i sam tijek ljudskog života", kaže Wilhelmina koja stoji iza glazbe, teksta i dijela aranžmana (uz Edvina Đerahovića i Tonija Tkaleca), a zanimljivo je kako je odsvirala i akustičnu gitaru i violinu. Tu su još i gostujući glazbenici, Edvin Đerahović na gitari i Danijel Kadijević na bubnjevima.

Ova nevjerojatna zagrebačka kantautorica u pjesmi detaljno opisuje usamljenost, gubitak i strah, ali i lijepa sjećanja, želje i nade.
"Nazvala bih to mojim općenitim unutarnjim stanjem koje se proteže kroz moj svakodnevni život jer je muzika postala sastavni dio mog života, poput hrane. 'If There Ever Comes a Day' himna je mojem načinu života, pa tako i svih glazbenika i umjetnika. Pokazuje glazbu kao neodvojivi dio našeg dana, našeg života, i mene kao pojedinca koji ne može jedan dan provesti bez nje", napominje.

Wilhelmina iznimno pazi i na estetiku pjesme, odnosno vizualnom doživljaju, pa tako ostvaruje suradnju s jednim od najtraženijih redatelja spotova u Hrvatskoj, Dinkom Čvorićem Doringom. Spot povezuje svjetlu i tamnu stranu psihe i naglašava njezino duboko shvaćanje razlika između snova i jave. U spotu se pojavljuju i plesačice koje su pokretima pokazale sve ono što je ova mlada umjetnica htjela poručiti. Spot je sniman u vinil shopu Analogni zvuk i klubu Pločnik.

Foto: Doringo Photography

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.