Tomislav Goluban – nominacija za Porin i novi singl

Četrnaesti studijski album „20 Years on the Road“, Tomislav Goluban je objavio za američku diskografsku etiketu „Blue Heart Records“. Odlične recenzije i pozicije na specijaliziranim radijskim ljestvicama u Americi, Kanadi, Engleskoj i Australiji rezultirale su uvrštavanjem albuma na svjetski TOP 200 najboljih Blues ostvarenja protekle godine, a danas, nakon 16 tjedana provedenih na ljestvici TOP 50 najbolji Blues albuma, Golubanov „20 Years on the Road“ zauzeo je jednu od najboljih pozicija do sada, tj. 8. mjesto. (izvor: Roots Music Report). Sjajnim rezultatima priključila se i domaća struka zahvaljujući kojoj je album izborio nominaciju za Porin u kategoriji Rock albuma godine.

Između 8 gostujućih pjevačica i pjevača koliko ih ima na albumu „20 years on the Road“, za novi singl je odabrana pjesma „Everyday's Fear“ koju je otpjevala amerikanka Kelly Zirbes.

Zirbes i Goluban su već surađivali na njegovom prethodnom albumu pa je ovo logičan nastavak za koji je Kelly Zirbes dopisala: „Tomislav je u Memphisu otvorio vrata našoj suradnji koja još uvijek traje. Pjesma „Everyday's Fear“ me dotakla tekstom nade da jednog dana više neće biti ratova. Vjerujem da je glazba univerzalni jezik kojim se svi možemo povezati, a nada se uvijek iznova može probuditi kroz melodiju i stihove, osvijetliti tamu, probiti granice i prijeći oceane.“

Kao što glazba povezuje ljude bez obzira na mjesto podrijetla, tako nas povezuju i strahovi, svakodnevne brige i bojazan za budućnost. Destrukcija, ratovi, prirodne nepogode, uništavanje života i zemlje na kojoj živimo, svevremenske su teme o kojima možemo pjevati dok je svijeta i vijeka...No, Goluban i Zirbes u ovoj su pjesmi ipak dali tračak nade da možemo naprijed. Iako ne možemo puno napraviti globalno, svakako možemo pustiti duši da odmori uz dobar Blues.. „Everyday's Fear“ zasigurno će vas na trenutak potaknuti da zaboravite na sve jade i otplovite u vlastitu dimenziju nadajući se najboljem. Jer Blues je uvijek bio nada, slamka spasa i slušatelju i izvođaču.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.