Million feat. Leon Lučev – „Samo zvijezde“

Novi singl glazbenog projekta Million -  „Samo zvijezde“ rađen je u formi koja nije uobičajena - čitanju poezije uz glazbu. U ovom „organskom“ spoju recitacije i pjevane pjesme, izvrsna izvedba našeg priznatog glumca Leona Lučeva stopljena je s glazbom i drugim vokalima u međuigri riječi.

Slavko Remenarić, autor projekta Million kaže o pjesmi i njenom nastanku: „Napisao sam glazbu posebnog ugođaja koja me vodila do teksta o „Tuzi beskraja koja nas je zavela“. Kada gledam emisije o svemiru i beskonačnosti, zapravo me to čini tužnim i sve ovozemaljske stvari se čine beznačajnim. Tekst se radi i o ljudima koji se međusobno udaljavaju kao što se, zbog širenja svemira i zvijezde udaljavaju jedna od druge, u nepovratnoj entropiji. Nakon što je Zvonimir Dusper Dus producirao pjesmu eterične atmosfere, pala mu je na pamet ideja da povrh svega stavimo još i recitaciju, što me  zaista oduševilo. Dugo smo razmišljali tko bi to izveo, u varijanti od spikera pa do glumaca. Konačno smo odlučili pitati našeg velikog glumca Leona Lučeva. Njemu se svidjela ideja i pjesma i recitaciju je izveo s vrhunskim osjećajem.“

Spot su režirali i montirali supružnici Remenarić. Dio spota je sniman u galeriji šibenskog kluba „Azimut“, a dio u Samoboru u „Old Nick's pubu“.

Na pjesmi sudjeluju -  Leon Lučev kao recitator, Sanja Malek i Slavko Remenarić kao vokali i Dalibor Marinković na bubnjevima. Remenarić svira i sve ostale instrumente.

„Ponosan sam na ovu pjesmu. Ona je hrabar eksperiment kakvih nedostaje u našoj glazbenoj produkciji. Teško je ocijeniti komercijalni potencijal pjesme jer se ne radi o pop ili rock, ambient, jazz ili narativnom formatu. Ili se možda radi o svemu tome zajedno.“ – rekao je Slavko.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.