Pjesma koja se vratila svom autoru

Hari Rončević ove godine slavi 30 godina glazbene karijere. Veliki koncert naziva "Još ovaj put", a održat će se 13. svibnja u Lisinskom. Od izvedbe "Buntovnika bez razloga" u malom splitskom kafiću, nastupa na Melodijama hrvatskog Jadrana s pjesmom "Getanin" pa do danas kada njega i njegove pjesme znaju svi, koncert će biti presjek njegovog stvaralaštva. Kao iznimno plodan autor, s nekim se pjesamama teže rastajao. Jedna od njih je i "Još ovaj put" za koju je rekao: "Napokon, odlučio sam snimiti pismu koju sam poklonio Oliveru Dragojeviću."

Povratak pjesme autoru
"Došlo je nekako do koncerta u Lisinskom povodom 30 godina moje karijere. To je bio i povod moje želje da prikažem ovu pismu kako sam je ja zamislio prije nego što sam je poklonio Oliveru", pojasnio je Hari izlazak svog novog singla, odnosno pjesme koja je napravila puni krug natrag do njega.

"Pjesma zapravo nije bila namijenjena nikome, nego meni. Čuva sam je za svoj album, ali kako smo se u Splitu često družili na nogometu, Oliver je mene napada i napada da čuje šta ja to radim za svoj album", prisjetio se i dodao: "Kad je čuo pisme 'Zemlja i stina' i 'Još ovaj put', tražio je 'Zemlja i stina', ali sam mu reka da ja to čuvam za svoj album i da ne mogu. 'A daj mi onda ovu', reka je. Tako me nekako uspio nagovorit.  Evo, sad ja za ovih 30 godina nju želim uključit u svoj koncert."

Kada je pisao ovu pjesmu, Hari je imao ideju kako bi je prenio publici, što se donekle razlikuje od Oliverove verzije. Sada publika ima i to priliku čuti. "Drugačije je, mora bit drugačije, na moj način, uz pomoć mog benda koji je to sve odsvirao", zaključio je.

Videospot koji je donio čar svirke uživo
Pjesmu prati i spot u režiji Luke Ištuka koji je s Harijem uspješno surađivao i na spotu za pjesmu "Zagrli me". Kako je Hari donio novo čitanje svoje autorske pjesme, tako je i Lukina ideja bila da se to odrazi i u videospotu kroz ideju svirke uživo.
"Zadovoljstvo mi je bilo po drugi put raditi s Harijem na njegovom novom videospotu i to na ovoj pjesmi za koju mnogi ne znaju da ju je Hari napisao. Niz godina izvodio ju je svima nam dragi pokojni Oliver Dragojević, svi je znamo, možemo je čak nazvati himnom teških trenutaka, života, razdvajanja, prekida, gubitaka u svakom kontekstu", izjavio je Luka i dodao: "Mislim da smo Harija prikazali na način koji mu najviše odgovara te pritom ostavili spublici prostora za razmišljanje gdje nam to duša pripada."
 Obljetnički koncert u Lisinskom
Publika će "Još ovaj put" u Harijevoj verziji uskoro moći čuti uživo, 13. svibnja u Lisinskom. Veliki zagrebački koncert povodom 30 godina glazbenog rada nosi isti naziv kao i ova pjesma, no Hari je kroz šalu pojasnio: "Ime koncerta nije iz razloga na koji mislite, ne po pjesmi,  već zato što sam ja već tri puta održa koncert u Lisinskom, a treći koncert sam nazva 'Treći put'. Ovo mi je 30 godina karijere, a i ja već iman 60… Bojim se da ću još samo ovaj put slavit tako."

Zagrebačkom koncertu se veoma raduje jer mu je najveća nagrada kada publika s njim zapjeva njegove stihove te se nada da će i njegova verzija pjesme "Još ovaj put" naći put do njihova srca, baš kao i "Getanin", "Još ne znam kud s tobom",  "Kada jednom ovom zafalim se tilu", "Kad bi se moga rodit" te brojni drugi hitovi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.