Chasing Nord ima soundtrack (ne)izvjesne apokalipse ljudske rase

Nakon što su nas krajem prošle godine novim singlom i spotom 'Ænd Now’ uveli u zamišljenu postapokaliptičnu priču o zadnjim danima ljudske rase na Zemlji, Chasing Nord ponosno predstavlja naslovni singl i spot istoimenog albuma „Last Rain on Earth“ koji će u izdanju Dallas Records biti objavljen u petak 10.02.

'Last Rain on Earth' zapravo je prethodnik singla 'Ænd Now’ i pjesma koja je postavila temelje njihovog novog albuma. Ona je bila i odrednica za kreativan pravac u kojem su željeli ići s ostatkom materijala svog drugog studijskog izdanja.

„To je jedna od onih pjesama gdje se sve poklopilo točno kako smo zamislili i pomogla nam je shvatiti na koji način možemo realizirati ideje iz udobnosti naših domova, a da nismo na probama za koje nije postojala mogućnost u vrijeme lockdowna i života u različitim gradovima. Zauvijek ćemo biti zahvalni ovoj pjesmi na tome i svemu što nas je naučila.“ – priča gitarist Ivan Jović, a Mihael Prosen (pjevač, autor i basist) dodaje: „ Je, baš smo sretni kako je sve sjelo na svoje mjesto, a na to su se videom savršeno nadovezali Filip i Slađana Gržinčić koji su ispričali jednu fantastičnu apokaliptičnu priču i rekao bih gotovo savršeno spojili audio sa videom. Iznimna suradnja koju ćemo gotovo sigurno ponoviti više puta u budućnosti.“

Ruševne i napuštene građevine, zahrđali strojevi, štura flora koja prkosi svim uvjetima i krševit teren krčke uvale Voz, poslužili su kao idealna lokacija ove dvodijelne postapokaliprične priče, koju kreativno i redateljski potpisuje par Gržinčić. „Sretan sam što je konačno vani i 'Last Rain on Earth', spot kojeg smo zajedno s 'Ænd Now’ snimili u dva napeta dana još u listopadu prošle godine.“ – priča Filip Gržinčić – „Za ovaj spot cijeli dan smo proveli na kamenolomu gdje je bilo svega, od trčanja, tučnjave pa do pljuska kojeg smo umjetno stvorili za najsunčanijeg dana u mjesecu. Malo je reći da smo se i dobro nasmijali i dobro naradili, naznojili i pokisnuli, pa se nadam da će i publika prepoznati trud, jer je bio preveliki gušt snimiti ovaj scenarij za ovako dobru pjesmu!“

Apokalipsa žestokih razmjera dobila je svoj soundrack, a moćnu live izvedbu Chasing Norda doživite u subotu 18.02. u zagrebačkom Domu sportova, na osmom izdanju omiljenog zimskog festivala AntiValentinovo!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.