Sleaford Mods predstavljaju „UK GRIM“ - najavni singl istoimenog nadolazećeg albuma

Sleaford Mods sa zadovoljstvom najavljuju svoj novi album „UK GRIM“ koji će 10. ožujka biti objavljen u izdanju Rough Trade Records, a predstavljaju ga istoimenim singlom i spotom. Novi album dvojca Williamson/Fearn stiže nakon 2021. objavljenog, nagrađivanog i hvaljenog albuma „Spare Ribs“ (Rough Trade Records).

Najavljeno albumsko izdanje dvojca iz Nottinghama dosad je najprikladnji materijal za plesni podij, hitan i mudrački pogled na život i surovu stvarnost našeg doba. Vodeći singl i istoimena naslovna pjesma 'UK GRIM' nastavlja nevjerojatnu sposobnost Sleaford Modsa da prozovu naše vrijeme bijesom i umjetnošću, elektroničkom inovacijom i eruditskom vizijom. Minimalni, ali impresivni ritmovi pjesme dodaju fizičku snagu uvijek pronicljivom pogledu na društvo. Ovo je glazba za tijelo i um. 

Spot za pjesmu 'UK GRIM' režirao je britanski kolažist i satiričar Christopher Spencer poznat po svom nom de plume Cold War Steve. Ovo je njegov debitantski glazbeni video i debitantska animacija, a za suradnju sa Sleaford Modsima stvorio je niz originalno brutalnih, ali satiričnih umjetničkih djela.

Novi materijali doista predstavljaju zvuk sadašnjice, ne samo u smislu ideja i problema na koje pozivaju snažne riječi Jasona Williamsona, već i zahvaljujući inovativnoj i impresivnoj produkciji Andrewa Fearna, koji je na ovom izdanju surađivao s kreativnim snagama američkog rock benda Jane's Addiction - Perryjem Farrellom i Daveom Navarrom te s Florence Shaw, iznimnom vokalisticom britanskog benda Dry Cleaning.

Govoreći o silama koje su pokrenule poetski protest, Sleaford Mods otkrivaju da je bijes koji osjećaju naglašen ljubavlju prema ljudima i mjestima oko njih, čineći „UK GRIM“ koliko slavljem pojedinaca i idealista, toliko i napadom na vladajuće klase koje sa sve većim očajem slijede svoje sebične ciljeve.

“Možda smo ponosni na zemlju. Možda smo ponosni što smo Englezi”, objašnjava Williamson. “Možda sam ponosan na užasne sive ulice i usrano vrijeme i glupu modu u koju ulažem. Samo što Englezi na koje smo ponosni uopće nisu nalik Englezima koje vlasti žele pokušati promicati.”

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.