Nina Romić nas singlom „Jedini dom“ vodi putem srca u svoje „Jezero“

Cijenjena kantautorica Nina Romić nas svojom novom pjesmom „Jedini dom“ poziva da zastanemo i odustanemo od svih putovanja prema van i napokon krenemo na ono jedino koje nas može dovesti k sebi – na put srca.

Premda smo baš svi na ovome svijetu rođeni s domom čije bilo kuca u našim prsima, ponekad su između tog našeg jedinog pravog doma i spoznaje da je on uvijek u nama, potrebni kilometri i godine. Iako su priče individualne, svi mi na tom putovanju potrage za sobom prolazimo kroz slične krajolike. U početku mislimo da je mjesto našeg mira i samoostvarenja negdje izvan nas, jer kako bi moglo biti u nama? Kada prijeđemo sedam brda i sedam planina, kada preplivamo ocean i podignemo svaki kamen, kada zavirimo u svaku šumu i naposljetku nemoćni potonemo na dno jezera – tamo u blatu svog postojanja uvidimo da je sve blago koje smo tražili već tu – u našem srcu. 

Nije pitanje kada ćemo pronaći svoj dom. Pitanje je jesmo li svjesni da ga uvijek nosimo sa sobom i da je naše sigurno mjesto i mjesto naše čežnje oduvijek u nama. Pogled u dubinu srca, koju u vizualnoj priči redateljice Dorotee Vučić predstavlja potraga u odrazima zrcala, otkriva sva naša lica – sve što jesmo, što smo bili i što ćemo biti. Refleksija nas u svemu čime smo okruženi govori nam da je potraga završena. Pogled u nas donosi nam spoznaju da „jedini dom je srce“.

“Pjesma govori o putovanju, o putovanju prema sebi. Vodi me želja da otkrijem nešto što do tada nisam znala na toj stazi koja me zove i put je toliko neizvjestan; ponavljam i dalje stare greške, no lagano postajem svjesna istih; puna sam strahova od nepoznatog, a zapravo se samo trebam predati i osjetiti da sam dio svega i da će sve biti dobro kada zastanem i pogledam u svoje srce, jedini istinski dom od kojega sve kreće.“

“Jedini dom“ najavljuje skori izlazak Nininog petog studijskog albuma pod etiketom Aquarius Recordsa, naziva „Jezero“.

Album "Jezero" je osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Nastao je u čarobnom ambijentu pokraj rijeke u mjestu Vodostaj, u blizini Karlovca, u studiju producenta Silvija Bočića, poznatog po suradnji s Tonijem Starešinićem, Mangrooveom i Darkom Rundekom.
Nakon mnogo godina bendovske suradnje s izuzetnim glazbenicima kojima je bila okružena, za ovaj album Nina Romić se odlučila otisnuti na put u jednostavnom obliku, baš kao i na samom početku svog glazbenog stvaralaštva. Suputnica joj je Jelena Galić - multiinstrumentalistica, aranžerka i autorica te majka – izuzetna žena s kojom Nina Romić dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina.

„Putovati u takvom društvu je lijepo, utješno i ljekovito, a kad nam se na putu priključio suradnik Silvio, sve drugo je postalo pjesma. Oni su samo dodali onu potrebnu magiju pjesmama. Moram spomenuti i da zeleno plava vizura rijeke Kupe s terase studija zaokružuje cijelu priču na najljepši mogući način.“ – govori Nina o samom procesu snimanja albuma. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.