Sada je red na nju - Nika Turković objavila prvi album „11“

Otkada je 2019. godine pjesmom "U mraku" unijela svježinu i domaćoj glazbenoj sceni predstavila jedan sasvim novi i moderan zvuk, mlada kantautorica Nika Turković ne prestaje nizati hitove, zaobilaziti šablone, rušiti tabue i testirati granice glazbene i osobne. Sada je došlo vrijeme da Nikini singlovi i dosad neobjavljene pjesme zažive i na njezinom prvom studijskom albumu "11". Ako ste mislili da ste od Nike čuli sve, ovo je tek početak...

"Kako u današnje vrijeme užurbanosti i prolaznosti stati, obratiti pažnju na najsitnije detalje i proživjeti ljepotu trenutka? Još je teže zastati ispred ogledala, pogledati se u oči, u dušu i suočiti se s vlastitim emocijama. Ponekad najbolji prijatelj, ponekad najveći neprijatelj, no imamo li snage spoznati detalje od kojih su satkane naše emocije? Premda naizgled jednostavan, ovo nije nimalo lak zadatak.

Manje je više, glavni je moto dugoočekivanog albuma prvijenca Nike Turković, na kojem je glavni naglasak kombinaciji akustičnog zvuka te decentnih elektroničkih elemenata koji su samo podrška emotivnom vokalu u suvremenom aranžmanu nalik na globalne fenome pop glazbe. S velikom dozom jedinstvenog autorskog potpisa snažne, samouvjerene žene koja se ne srami ogoliti dušu slušatelju, pustiti ga u svoj intiman prostor te iskreno progovoriti o svakodnevnim usponima i padovima s kojima će se poistovjetiti mnogi. Ovo nije album za usputnu konzumaciju, naprotiv, zahtjeva punu pažnju slušatelja kojeg uvodi u introspektivni svijet gdje se poznato isprepliće s nepoznatim i gradi priču za snažnije sutra." (Maja Trstenjak, Glazba.hr)

" '11' je presjek protekle tri godine mog rasta, što emotivnog, nekog ljudskog, ali i glazbenog, pa tako posljednje tri pjesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti. Stalno rastemo i mijenjamo se, pa sam nekako to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u jednu cjelinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, s ponosom na ono što sam napravila. Beskrajno sam zahvalna svim ljudima koji su na njemu sa mnom radili godinama, a tu moje najveće hvala ide Ivanu Pešutu. Mojem prijatelju, producentu, glazbeniku, čovjeku, koji je stajao uz mene od prvog dana i za kojeg se nadam da će još dugo. Tek smo zapravo počeli.

Veliko hvala i mojim omiljenim glazbenicima na našim prostorima, pocket palmi, s kojima sam odlučila raditi jedinu suradnju, kao i tam i Fantomu, čiju pjesmu ponosno nosim na albumu. Ogromno hvala moram posvetiti i svojoj prijateljici i dizajnerici Ani Žurić, bez koje ovaj vizualni identitet ne bi bio to što jest, kao i Senji Vild i Franji Matkoviću, na ovakvim fotkama koje su mi dozvolile da baš budem ono što trenutno jesam.", ispričala je Nika.


"11" će publika imati priliku slušati uživo već 16. ožujka u zagrebačkom klubu Peti Kupe, a uskoro stižu i drugi datumi. Ulaznice po early bird cijeni od 15 EUR dostupne na Entrio.hr, a više informacija saznajte na Facebook eventu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.