Beggars Group noviteti za početak godine

Legendarni kolektiv iz Glasgowa Belle & Sebastian vraća nam se albumom iznenađenja "Late Developers", a koji će biti objavljen u petak 13. siječnja. Snimljen u tandemu s hvaljenim “A Bit of Previous” objavljenim u svibnju 2022. godine, ovaj svježi album sadrži 12 novih pjesama koje nastavljaju refleksivni i slavljenički duh svog prethodnika, a istovremeno gura bend u svijet suvremenog popa za razliku od onih ranijih, s vodećim singlom 'I Don’t Know What You See In Me' .

Frontman Stuart Murdock o pjesmi kaže: „Prošlog ljeta vozio sam bicikl po Škotskoj, slušajući miks ove pjesme. Napisao ju je i producirao naš prijatelj Pete ‘Wuh Oh’ Ferguson. Dok sam je slušao, osjetio sam sreću što sam prva osoba koja je otpjevala ovu pjesmu. Pustio sam glas da se uzdiže i uzdiže na način na koji možda ranije nije. I dok sam nastavljao kroz zlatna i zelena polja, dopustio sam si zaboraviti da su to Belle & Sebastian, i pretvarao sam se da slušam najnoviji hit na nekoj slučajnoj radio stanici. Sva glazba je bijeg, a s ovom neočekivanom melodijom možda smo uspjeli pobjeći malo dalje nego inače. Hvala Pete!”

Američki rock Teksašani Spoon odali su počast preminulom Davidu Bowieju svojom obradom pjesme ‘I Can’t Give Everything Away’, završne pjesme njegovog posljednjeg studijskog albuma "Blackstar". Snimljena prošle godine povodom Bowiejevog 75. rođendana, 'I can't Give Everythng Away' našla se na [RE]DISCOVER Amazon Music i predstavlja dirljiva počast jednom od najutjecajnijih i najznačajnijih vizionara suvremene glazbe. Od 08. siječnaj ove godine pjesma je dostupna i na svim ostalim digitalnim streaming platformama. 

Ova obrada nastavlja kampanju povodom posljednjeg albuma benda Spoon “Lucifer on the Sofa” nominiranog za nagradu Grammy, u kategoriji najboljeg rock albuma. 

“Pjesma ‘I Can’t Give Everything Away’, melodija je koju smo Alex i ja svirali otkako smo je naučili za akustični i klavirski nastup u Mexico Cityju 2016. godine”, rekao je pjevač i gitarist benda Britt Daniel i dodao: „To je fantastična pjesma i kao posljednja na Bowiejevom posljednjem albumu ne razočarava. Ovu verziju snimili smo uživo u prosincu 2021.”

Nakon prodorne synth-pop himne iz 2022. godine ‘So Typically Now’, U.S. Girls, dijeli novi singl i video spot ‘Future’s Bet’, zajedno s detaljima novog albuma “Bless This Mess”. U suprotnosti sa svojim zloslutnim uvodnim prizvukom, ovo je Meg Remy koja se ukorjenjuje u neskrivenom pop prostoru s još jednim nepokolebljivim hitom. „Lice najvitalnijeg američkog benda“ (The Guardian), Remi je pravi kameleon alternativne glazbe, koji ponovo otkriva i usavršava svoj zanat sa svakim novim izdanjem – ali uvijek ukorijenjen u autentičnom i ikonoklastičnom pop senzibilitetu.

Engleski folk trio Daughter nakon sedam godina vraća se novim singlom ‘Be On Your Way’. Generacijski bend sa više od milijardu streamova i tri albuma, posljednji “Not To Disappear“ objavljen 2016.

Od njihovog debija 2013., intimni, nevjerojatno iskreni tekstovi Elene Tonre bili su slamka spasa za obožavatelje benda, dok su istovremeno nalazili prostor do alternativnih divova poput Phoebe Bridgers i Bon Ivera. 'Be On Your Way' toplo je optimističnog tona, pronalazeći lakoću u poeziji Elene Tonre, dok još uvijek očajnički izaziva emocionalnu rezonancu bez premca u alternativnom prostoru.
Singl najavljuje album "Stereo Mind Game" koji se očekuje 7. travnja. Poslije više od desetljeća provedenog u prikazivanju najmračnijih emocija, trio Elena Tonra (vokal, tekstopisac), Igor Haefeli (gitarist) i Remi Aguilella (bubnjar) predstavit će svoj najoptimističniji album do sada.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.