Jockstrap - londonski eksperimentalni pop duo imalbum godine

Zadivljujući prvijenac londonskog dua Jockstrap (Georgia Ellery i Tylor Skye) - „I Love You Jennifer B“ (09.09.22. via Rough Trade Records) - mnogi vodeći glazbeni magazini proglasili su jednim od najboljih albuma objavljenih u 2022.

DIY magazin okrunio ga je statusom najboljeg debitantskog albuma 2022. (među njih 25), i tim povodom objavio veliki intervju s bendom kojeg možete pročitati OVDJE. 

Kombinirajući grube, neskladne zvukove s Elleryjinim ugodnim vokalom, bend stvara kakofoniju koja, unatoč svim izgledima, funkcionira. Ne samo da to čine unutar pjesama, poput spore i napete 'Neon' koja eksplodira u bujici zvuka, već je cijela albumska play lista toliko raznolika da je nemoguće predvidjeti što slijedi. Suluda je kombinacija u kojoj se na istoj ploči nalaze sanjiva 'What's It All About?' i bizarna, iskrivljena 'Debra'. Duo je najoštreniji i najozbiljniji kada su u pitanju ljubavne pjesme među kojima je i 'Greatest Hits'. Tu nema drskih instrumentala ili trikova — one su bolno slatke, pjevne pjesme koje pokazuju drugu dimenziju njihove osobnosti. Tim singlom Georgia žali za četverogodišnjim prijateljstvom, želeći da ono bude nešto više. "Napisala sam sve te pjesme o tebi", priznaje ona, "Da, mislim da bismo bili sjajni zajedno."

Jockstrap su utrli vlastiti put u svijetu glazbe — hrabro eksperimentiranje u kombinaciji sa spektakularnim vještinama pisanja. Iznoseći ljudskost u elektroničkoj glazbi, Georgia Ellery i Tyler Skye nalaze svoje zlato.

Razni vodeći glazbeni portali album su proglasili jednim od najboljih u 2022., a DIY magazin #1 među 25 najboljih debitantskih albuma 2022., o čemu su podijelili: “Čim smo prvi put pritisnuli play na "I Love You Jennifer B" - izvanredno uspješnom debitantskom albumu dua Jockstrap iz južnog Londona - znali smo da postoji velika do definitivna šansa da će završiti ovdje, na samom vrhu naše hrpe albuma 2022. Kroz 10 pjesama koje sadrže količinu ideja koju bi većina bendova teško pronašla u 100, Georgia Ellery i Taylor Skye dokazali su se kao moderni majstori svog zanata: uzimajući naizgled različite zvukove izvađene iz svoje bezgranično inventivne biblioteke, i spajajući ih na različite načine u nešto što je nekako imalo potpunog smisla. Najveće umijeće albuma bilo je u njegovoj pristupačnosti. Da ste nam prije rekli da bi album koji rado putuje od plašljive elektroničke kakofonije do proganjajućeg, ogoljelog pripovijedanja do dubby uzoraka mogao zvučati prilično radijski prihvatljivo u točkama, nazvali bismo vas prljavim malim lažljivcem, ali ovdje je očito cilj bio poželjeti dobrodošlicu ljudima, a ne zaključati ih. Na „I Love You Jennifer B“ učinili su to raširenih ruku.”

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.