Pavini „Prvi koraci“ najprodavaniji album u Hrvatskoj

Album "Prvi koraci" nalazi se na prvom mjestu liste najprodavanijih albuma u državi. Iako su neki glazbeni znalci ovo unaprijed očekivali, teško je reći da je glazbena scena bila spremna na ovakav uspjeh jednog debitantskog albuma mlade kantautorice. Pava već neko vrijeme vlastitim inatom gura svoju karijeru u najboljem mogućem smjeru, a to joj se vratilo u vidu jednog od najuspješnijih izdanja ove godine.

S ovotjednim rezultatom i prvim mjestom prodaje, "Prvi koraci" mlade kantautorice je ukupno 24. album koji je tijekom 2022. godine došao na prvo mjesto prodajnih rezultata. Također, ovo je deseti album originalno objavljen 2022., ali i jedini debitantski naslov koji je došao na vrh liste u tekućoj godini, i prvi takav nakon punih 68 tjedana. Po broju prodanih primjeraka se iza Pavinog hvaljenog izdanja nalaze neki od albuma legendarnih izvođača: "Lišće prekriva Lisabon" Električnog orgazma, "Koncert za rock grupu, orkestar i zbor" Bajage & Instruktora, "Vrijeme ljubavi" Parnog valjka.

Pop-rock album, koncerti u Zagrebu i Mostaru te prodor na visoku poziciju HR TOP 40 liste najemitiranijih pjesama potaknuli su publiku da kupi njezin album prvijenac, simbolički nazvan "Prvi koraci". Pava svakoga tjedna nastupa pred publikom i ostavlja dojam da je upravo to ono što je presudilo ovakvoj potražnji. Izrazito je zabavna, a njezin prodorni glas i pjesme ulaze u uho na prvo slušanje.

Pava definitivno pripada samoj kremi naše glazbene scene, a to je najavila ovim albumom. Uspoređivali su ju s Nenom Belanom, s Norah Jones, grupom Elemental, a pjesmu "Kraj mene" s najboljim pjesmama Parnog valjka. Sada uz takvu motivaciju ima priliku okupiti još veću publiku kako bi i sljedeće izdanje doživjelo još veći uspjeh.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.