Elvis Stanić i Marko Tolja prekrasnu pjesmu "Plovim" posvetili Oliveru Dragojeviću

Elvis Stanić, jedan od najboljih domaćih suvremenih gitarista i harmonikaša i Marko Tolja, jedan od najljepših muških vokala glazbene scene,  predstavljaju pjesmu "Plovim" koju su posvetili nezaboravnom Oliveru Dragojeviću.

Pjesma "Plovim" iza sebe ima posebnu priču, u originalu se zvala "Sea Song" koju je Marko prvi puta čuo na promociji Elvisovog prethodnog albuma. Pjesma ga je ostavila bez daha te je već iste večeri za nju napisao i tekst koji se jako svidio Elvisu, a onda su se krenule rađati i neke druge ideje:

"Ova pjesma je posvećena je Oliveru. Ona je trebala je biti tercet Elvisa, Olivera i mene. Pustio sam ju Oliveru i svidjela mu se, no nažalost do te suradnje nikada nije došlo. Elvis i ja smo odlučili tu pjesmu posvetiti našem dragom Oliveru, a svatko tko pažljivo sluša tekst u njemu će ga pronaći", otkrio je Marko.

"Plovim" je lagana, sjetna pjesma u ritmu smooth bossa nove, u ritmu valova koji ljuljaju brod dok plovi prema pučini, daleko od svakodnevne urbane džungle i gradskog stresa, upravo ono što nam svima treba.

"Kako je Marko i sam "čovjek od mora", pisanje teksta na melodiju nadahnutu morskim motivima mu je išlo  glatko i pjesma se našla na "Insomniji", i to kao "svjetlo na kraju tunela" - od poprilično drukčijeg, težeg i recimo, introvertnog materijala na "Insomniji".", rekao je Elvis.

Osim Elvisa Stanića i Marka Tolje, na pjesmi gostuje i famozni Antonio Serrano na usnoj harmonici, uz ESG band: Ivana Popeskića na klaviru, Branimira Gazdika na bubnjevima i Damjana Grpca na kontrabasu.

Spot je snimljen u ranu jesen  u Mošćenicama, predivnom starom primorskom gradiću na Kvarneru, uz  kadrove s kopna i mora u okolici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.